back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέτσας: «Όχι» σε οριζόντιο lockdown – Τα μέτρα ήδη αποδίδουν καρπούς

Διαβάστε επίσης

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου οριζόντιου lockdown ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ καλύτερα από τα περσινά.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε αποδίδουν ήδη καρπούς», είπε στον ΣΚΑΪ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιδημιολογική καμπύλη στη χώρα θας θα σημειώσει απότομη πτώση από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Αυτό που έχει σημασία, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού που φαίνεται ότι πάνε καλύτερα τις τελευταίες εβδομάδες και να πείσουμε όσους έκαναν νωρίς και τις δύο δόσεις να κάνουν τώρα και την τρίτη.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν σκέψεις η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να γίνεται όπως στη Γερμανία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test απάντησε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Εξάλλου, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία» τόνισε και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, καθώς ήδη τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια να μείνει η αγορά ανοιχτή, καθώς όπως είπε «αυτό είναι το πιο βασικό και καθαρό μήνυμα να μπορούν να λειτουργήσουν, να διαθέσουν το εμπόρευμά τους και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό δείχνει το πόσο σώφρων και εύστοχη ήταν η πολιτική της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο και μετά, με μια εξισορροπημένη πολιτική στην οικονομία, την εκπαίδευση -πλήρως λειτουργικές-, με την κοινωνία ανοιχτή και από την άλλη πλευρά να δίνει μάχη στο υγειονομικό πεδίο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του ΕΣΥ. Έχουμε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η χώρα να μην ξανακλείσει και δεν θα ξανακλείσει», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα