back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Σήμερα η έγκριση του «σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένων»

Διαβάστε επίσης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναμένεται να εγκρίνει, σήμερα, το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένων».

Πρόκειται να απόφαση η οποία θα πρέπει να ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει το απόγευμα και θα αφορά την ελεύθερη πρόσβαση των εμβολιασμένων σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά τον περιορισμό των ανεμβολίαστων, οι οποίοι κάνουν συνεχή διαγνωστικά τεστ: αναμένεται να τους επιτραπεί μόνον να συνεχίσουν να εισέρχονται, με αρνητικό τεστ, στον χώρο εργασίας τους.

Αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί είναι αν το μέτρο θα ισχύσει άμεσα σε όλη την χώρα, ή αν θα αφορά μόνον τις περιοχές με υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων.

Σημαντικός αριθμός προέδρων των ιταλικών περιφερειών στηρίζει την όσο γίνεται γρηγορότερη υιοθέτηση του «σούπερ πάσου». Από τα κόμματα, δε, που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι, μόνον ένα μέρος της ηγεσίας της Λέγκα έχει εκφράσει επιφυλάξεις.

Στην συνεδρίαση της ιταλικής κυβέρνησης αναμένεται, παράλληλα, να αποφασιστεί η μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου από ένα χρόνο σε εννέα μήνες, ενώ είναι πιθανό να αλλάξει η διάρκεια των διαγνωστικών τέστ κορονοϊού. Τα «γρήγορα τεστ» θα ισχύουν, όπως φαίνεται, μόνον μια ημέρα, και τα μοριακά για σαράντα οκτώ ώρες.

Η «αναμνηστική δόση» των εμβολίων κατά της Covid-19, σύμφωνα με τον Τύπο θα γίνει υποχρεωτική, τέλος, για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα