back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Α. Ροκοφύλλου: ‘Οπλο αρωγής το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Αθηναίων, το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

«H Αντιδημαρχία και, ευρύτερα, ο Δήμος Αθηναίων είναι αρωγοί στην επίτευξη της ισότητας των φύλων μέσω της εξάλειψης κάθε είδους διακρίσεων και κάθε μορφής βίας ενάντια στις γυναίκες» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, Αννα Ροκοφύλλου. 

«Η δημιουργία, από τον Κώστα Μπακογιάννη, της συγκεκριμένης Αντιδημαρχίας,  έχει συμβολισμό και ουσία. «Θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε πεισμώσει, θέλουμε να καταπολεμήσουμε αυτά τα φαινόμενα. Στόχος μας να έχουμε περισσότερη ισότητα στο Δήμο Αθηναίων κι για αυτό το λόγο έχουμε πέσει με τα μούτρα στη δουλειά».

Αναφέρθηκε στις δύο δομές στο Δήμο Αθηναίων: Τον Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους, «μια δομή που θέλουμε να την αναβαθμίσουμε και να δημιουργήσουμε άλλη μία. Ο Ξενώνας μπορεί να φιλοξενήσει 35 γυναίκες με τα παιδιά τους, όπου τους παρέχετε σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη κτλ. Η δεύτερη δομή είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, που ιδρύθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα το εγκαινιάσουμε σύντομα. Παρέχεται μια ολιστική προσέγγιση των ανθρώπων που απευθύνονται σε μας. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα που έχουν υποστεί διακρίσεις ή έμφυλη βία. Είναι ένα μεγάλο όπλο αρωγής για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή ημέρα στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση του Αντώνη Τσιπιανίτη “Η πόρνη από πάνω”.

«Το μήνυμά της, είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ στην Εξάπλωση της Έμφυλης Βίας και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην Κατάκτηση της Ισότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Αννα Ροκοφύλλου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα