back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανησυχία για την νέα Αφρικανική μετάλλαξη: 22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Νοτιοαφρικανικοί επιστήμονες εργάζονται πάνω στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού με στόχο να κατανοήσουν τις πιθανές συνέπειές της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου της Νότιας Αφρικής για τις Μεταδοτικές Ασθένειες (NICD).

Το NICD διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι 22 κρούσματα του νέου μεταλλαγμένου στελέχους B.1.1.529 του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν κατόπιν αλληλούχισης του γονιδιώματος του ιού.

«Αν και τα στοιχεία είναι περιορισμένα, οι ειδικοί μας κάνουν υπερωρίες χρησιμοποιώντας όλα τα καθιερωμένα συστήματα επιτήρησης για να κατανοήσουν το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές συνέπειες» αυτού, δηλώνει ο καθηγητής του NICD Έιντριαν Πιούρεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ινστιτούτο.

Η Νότια Αφρική είναι η πρώτη χώρα που εντόπισε το παραλλαγμένο στέλεχος Βήτα του νέου κορονοϊού πέρυσι. Το Βήτα είναι ένα από μόνον τέσσερα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, που χαρακτηρίζονται στελέχη «ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επειδή υπάρχουν στοιχεία ότι είναι πιο μεταδοτικό και τα εμβόλια είναι λιγότερο αποτελεσματικά εναντίον του.

Η Νότια Αφρική είχε εντοπίσει κι άλλο μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, το C.1.2, νωρίτερα φέτος, αλλά αυτό δεν έχει εκτοπίσει το πιο κοινό στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού και ακόμη αντιπροσωπεύει σχετικά μικρό ποσοστό των κρουσμάτων βάσει της αλληλούχισης του γονιδιώματος του ιού.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα