back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμφώνησε με τον Ράνγκνικ

Διαβάστε επίσης

Ο Ραλφ Ράνγκνικ είναι ο εκλεκτός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αντικαταστήσει τον Σόλσκιερ στην τεχνική ηγεσία. 

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ράνγκνικ έδωσαν τα χέρια, με τον 63χρονο Γερμανό προπονητή να αναλαμβάνει το τιμόνι της ομάδας μέχρι και το καλοκαίρι του 2022.

Η επιλογή των «κόκκινων διαβόλων» είναι ενδιαφέρουσα, ωστόσο εγείρει και κάποια ερωτήματα, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρίσκεται μακριά από τους πάγκους τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Το 1998, ο Ραλφ Ράνγκνικ, ως προπονητής της Ουλμ, κατέπληξε τον γερμανικό ποδοσφαιρικό κόσμο εμφανιζόμενος σε μια δημοφιλή τηλεοπτική αθλητική εκπομπή και εξηγώντας τις καινοτόμες ιδέες του. Ο τότε 40χρονος ήταν απόλυτα σίγουρος για τη φιλοσοφία του και τον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε να εφαρμόσει στις ομάδες του, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο το παρατσούκλι του «καθηγητή ποδοσφαίρου».

Οι καινοτομίες ιδέες του ενέπνευσαν πολλούς από τη σημερινή γενιά προπονητών στη Γερμανία, καθιστώντας τον αναμφίβολα έναν από τους χαρακτήρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Ο 63χρονος Ράνγκνικ δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικά, αλλά συγκέντρωσε προπονητική εμπειρία σε όλη τη χώρα. Μετά την Ουλμ, ακολούθησαν η Στουτγάρδη, το Αννόβερο, η Σάλκε και η Χόφενχαϊμ, με τον Ράνγκνικ να οδηγεί την τελευταία στην Μπουντεσλίγκα.

Ο Ράνγκνικ επέστρεψε στη Σάλκε και οδήγησε την ομάδα στη δόξα του Κυπέλλου Γερμανίας, ενώ έφτασε και στα ημιτελικά του Champions League, όπου και αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από το 2012 ανέλαβε ως διευθυντής ποδοσφαίρου στις ομάδες της Red Bull (αρχικά Λειψία και Ζάλτσμπουργκ, αργότερα και Νεα Υόρκη, Μπραγκαντίνο). Ο λόγος που αυτές οι ομάδες μπήκαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη τα τελευταία χρόνια είναι ο 63χρονος και οι ιδέες του.

Η τελευταία του προπονητική εμπειρία ήταν στη Λειψία, αποχωρώντας από τους «Ταύρους» το καλοκαίρι του 2019. Πριν από λίγους μήνες, ανέλαβε χρέη Διευθυντή ποδοσφαίρου στην Λοκομοτίβ Μόσχας, μια θέση που δε θα κρατήσει πολύ, καθώς αποχωρεί για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα