back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Επιδιώκουμε μια κοινωνία ανοιχτή χωρίς ίχνος ανοχής στην έμφυλη βία

Διαβάστε επίσης

«Αδιαπραγμάτευτη αρχή μας, αλλά και βασικό στοιχείο του αξιακού μας κώδικα είναι να επιδιώκουμε μια κοινωνία ανοιχτή. Χωρίς προκαταλήψεις, αδικίες και διακρίσεις. Μια κοινωνία χωρίς ίχνος ανοχής στην έμφυλη βία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ένα θέμα πρώτιστης σημασίας για την κοινωνία μας, το οποίο έχει τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα από την κυβέρνηση, η οποία «προωθεί σταθερά σειρά μέτρων και δράσεων για την ουσιαστική καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας».

Όπως ανέφερε, για το σκοπό αυτό λειτουργούν ήδη 43 συμβουλευτικά κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που παρέχουν στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής υποστήριξης.

Λειτουργούν, επίσης, 19 ξενώνες φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, καθώς και η Γραμμή SOS 15900 που απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας και είναι πανελλαδικής εμβέλειας, και είναι ενεργή 24 ώρες το 24ωρο για όλο το χρόνο.

Τέλος υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ως αρμόδιος κρατικός φορέας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με κεντρικό μήνυμα «Λέξεις μαχαίρια».

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα