back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

Διαβάστε επίσης

“Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί κατά το μάλλον η διασπορά του ιού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού. 

Σχολιάζοντας αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως” ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει ” και πρόσθεσε: “Ο κ. Τσίπρας μοιάζει να εύχεται ένα καινούργιο lockdown χωρίς να το εισηγείται καθαρά. Και θα είχε αξία να μας πει: Εισηγείται lockdown; Έχει κάτι ουσιαστικό να προτείνει εκτός από το να κάνει αντιπολίτευση για τον κορονοϊό;”
Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, “η στρατηγική μας κατατείνει στην ταυτόχρονη αντιμετώπιση των αλληλοεξαρτώμενων ζητημάτων που εγείρονται και αναπτύσσεται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις:
Πρώτον: Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής καινούργιου lockdown.
Δεύτερον: Καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη την αναμνηστική δόση. Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω.
Τρίτον: Ενισχύεται συνεχώς το Ε.Σ.Υ., με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με ιδιώτες γιατρούς, αλλά και με την προσθήκη από σήμερα, στη δύσκολη αυτή  μάχη, των μονοκλωνικών φαρμάκων.
Όπως είπε, ” χώρα μας είναι από τις πρώτες στην Ευρώπη που είναι σε θέση να χορηγεί μονοκλωνικά φάρμακα μετά την πλήρη και ουσιαστική  αδειοδότησή τους από τους αρμόδιους οργανισμούς”. Πρόσθεσε ότι “τα μονοκλωνικά θα χορηγούνται με βάση τα πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, σε νοσοκομειακό περιβάλλον, χωρίς αμφιβολία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν πολύ, δεν όμως πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό”.
Τέταρτον: Συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουμε ανακοινώσει και ισχύουν, με έμφαση τους ανεμβολίαστους, αλλά και εκείνους τους τομείς και εκείνες τις επιχειρήσεις που παρατηρούνται συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές.
  Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε   και τις  νέες επιθέσεις  του Ρουβίκωνα σε σπίτια δύο ακόμη υπουργών της Κυβέρνησης.
” Σε ό,τι αφορά τους θρασύδειλους φασίστες που Ρουβίκωνα που βανδαλίζουν τα σπίτια  που μένουν με τις οικογένειές τους μέλη της κυβέρνησής μας δεν έχουμε να πούμε πολλά.
Η καταδίκη μας είναι αυτονόητη, όπως  και η βεβαιότητά μας ότι αργά ή γρήγορα η Ελληνική Αστυνομία θα τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης για να κριθούν για τις εγκληματικές τους πράξεις”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: ” Προκαλεί, ωστόσο, εντύπωση το γεγονός ότι ενώ από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχουμε επιθέσεις του Ρουβίκωνα σε έξι υπουργούς της Κυβέρνησης δεν έχουμε ακούσει ακόμα μια λέξη καταδίκης ή αποδοκιμασίας από την αξιωματική αντιπολίτευση”.
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα