back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O πάπας Φραγκίσκος θα φροντίσει για την επανεγκατάσταση στην Ιταλία 50 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται την Κύπρο

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βατικανού, ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 2 και τις 3 Δεκεμβρίου και την Ελλάδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, θα προχωρήσει σε μια ακόμη ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης. Ενδιαφέρθηκε προσωπικά για την μεταφορά και επανεγκατάσταση στην Ιταλία πενήντα προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Η μεταφορά και επανεγκατάσταση θα γίνει πιθανότατα με φροντίδα της καθολικής κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, η οποία έχει ήδη αναλάβει την μετάβαση στη Ιταλία εκατοντάδων προσφύγων από την Λέσβο.

Τόσο κατά την παραμονή του στην Λευκωσία, όσο και με το ταξίδι του στην Λέσβο, ο Φραγκίσκος πρόκειται να συναντήσει και να συνομιλήσει με πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα δυο νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι και το 2016 ο πάπας, επιστρέφοντας από την Μυτιλήνη, είχε πάρει μαζί του δυο οικογένειες προσφύγων και στη συνέχεια ο ανθρωπιστικός αυτός διάδρομος προς τη Ιταλία παρέμεινε ανοικτός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα