back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στολίζοντας χριστουγεννιάτικα καμένα δέντρα

Διαβάστε επίσης

Σε μια συγκινητική συμβολική κίνηση προχώρησαν εθελοντές στολίζοντας τα καμένα δέντρα στους Θρακομακεδόνες, με κόκκινες και πολύχρωμες μπάλες επιχειρώντας να απαλύνουν τη μαυρίλα του δάσους και της ψυχής των κατοίκων, που βίωσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Παρόμοιες δράσεις προγραμματίζουν και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

«Θελήσαμε να διώξουμε έστω και συμβολικά τη μαυρίλα με χρώματα,ελπίδα και αγάπη», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος η ψυχή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος πραγματοποίησε το κάλεσμα και συμμετείχε στη δράση.

«Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας περίπου 100 εθελοντές και πήγαμε για τον στολισμό στα καμένα δάση. Στις 12 Δεκεμβρίου θα πάμε στην Εύβοια στις Γούβες και στις 5 Δεκεμβρίου στον Πύργο,  Προτρέπουμε όλον τον κόσμο, φορείς, σχολεία κλπ, να κάνουν το ίδιο. Να πάρουν πολυχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες και να στολίσουν από ένα μαύρο δεντράκι, να βάλουν λίγο χρώμα στο τοπίο αλλά και στις ψυχές των ανθρώπων που έζησαν τον εφιάλτη των πυρκαγιών», τονίζει ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα