back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπόθεση Κωστόπουλου: «Έλεος, θα τον σκοτώσετε! Σταματήστε!», φώναζε συνταξιούχος αστυνομικός

Διαβάστε επίσης

Το σκηνικό θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια μία συνταξιούχος αστυνομικός, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο όσα είδε και όσα έζησε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 , στην οδό Γλάδστωνος.

«Η εντύπωση μου ήταν ότι τον σκότωσαν στο ξύλο. Και πολύ πιο γρήγορα θα μπορούσε να είχε φύγει από τη ζωή. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα. Τους φώναζα «θα τον σκοτώσετε και επέμεναν έξαλλοι». Αισθανόμουν ότι τον χτυπούσαν με τέτοιο τρόπο για να τον τιμωρήσουν. Ήταν η οργή…», κατέθεσε χαρακτηριστικά η μάρτυρας εμφανώς συγκινημένη ανασύροντας από τη μνήμη της την επίμαχη σκηνή.

«Φώναζα «έλεος, θα τον σκοτώσετε! Σταματήστε!». Πλησίασα σε απόσταση δύο μέτρων. Είδα τον πρώτο κύριο να ρίχνει μια κλωτσιά και πέφτει ένα μεγάλο κομμάτι τζάμι στο κεφάλι του νεαρού ο οποίος έπιασε το λαιμό του. Φώναζα «καρατομήθηκε!». Εγώ ούρλιαζα και έκλεισα τα μάτια. Όταν τα άνοιξα, είδα το νεαρό στο πεζοδρόμιο και αυτοί έξαλλοι έβριζαν και τον χτυπούσαν. Φώναζα εγώ. Μπροστά από εμένα ένας κύριος προσπαθούσε να τους απωθήσει και εγώ ήμουν από πίσω του. Δεν θα το ξεχάσω….

Ο νεαρός είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου και τα χείλη του τρεμόπαιζαν. Δεν μπορούσα να συνέλθω για μήνες.. Σαν να ήθελε κάτι να μου πει. «Βοήθεια» ίσως; Ήταν παρά πολύ κοντά μου. Ακόμα τον θυμάμαι. Το πρόσωπο του… δεν μπορώ… τίποτα άλλο…», πρόσθεσε η μάρτυρας , η οποία με κατηγορηματικό τρόπο είπε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν κρατούσε μαχαίρι.

«Δεν είδα μαχαίρι. Τα χέρια ήταν… καταματωμένος παντού… στο κεφάλι του. Παντού αίματα. Και την ώρα που έπεσε το μεγάλο κομμάτι από τη τζαμαρία…. Και συνέχιζαν να τον κλωτσούσαν» περιέγραψε. Ερωτώμενη πολλές φορές από την υπεράσπιση, η γυναίκα δεν άλλαξε την κατάθεση της ούτε αμφέβαλε για μια στιγμή. «Δεν είχε μαχαίρι με τίποτα. Τα χέρια του ήταν πάνω στα τζάμια. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι κρατούσε μαχαίρι. Δεν είδα εγώ κανένα μαχαίρι» τόνισε.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη δικαστική αίθουσα όταν η υπεράσπιση των κατηγορουμένων εξετάζοντας μάρτυρα αστυνομικό εμφάνισε ένα κομμάτι γυαλί που προσομοίαζε σε μέγεθος εκείνο που κρατούσε ο 33χρονος ακτιβιστής μετά την επίθεσηπου δέχθηκε. «Απ’όλα τα ματωμένα τζάμια αυτό βρήκατε να φέρετε; Δεν είναι το αληθινό αυτό. Δεν μας σέβονται καθόλου! Ντροπή!» φώναξε η Ελένη Κωστοπούλου, ενώ μαζί με τον πατέρα του 33χρονου και τον αδελφό του, βγήκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας χαρακτήρισε τις ενέργειες των συναδέλφων του «απολύτως απαραίτητες» για να «θέσουν σε περιορισμό» το Ζακ Κωστόπουλο και πρόσθεσε, αν και δεν ήταν αυτόπτης, πως κατά την άποψή του « η βία που ασκήθηκε ήταν ανάλογη της αντίστασης».

Νωρίτερα, ο Σωκράτης Τσαντίρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή, προσδιόρισε τα θανατηφόρα χτυπήματα στα τραύματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι κατά την προσπάθεια του να διαφύγει μέσα από τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου. «Αυτοί που συμμετείχαν στις κακώσεις της κεφαλής, κάποια από αυτά τα χτυπήματα είναι υπεύθυνα για το θάνατο» τόνισε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, τα πιο σοβαρά τραύματα που συνέβαλαν στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου ήταν τα βαριά θλαστικά.

«Τα σοβαρότερα δεν ειναι οι εκδορές, αλλά τα χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτά που δέχθηκε δηλαδή στο πρώτο στάδιο, κατά την έξοδος του από τη τζαμαρία. Αυτά μπορώ να συνδέσω με ασφάλεια με το θάνατο. Το δεύτερο στάδιο, κατά τη σύλληψη του, είναι τραύματα στα χέρια και στα πόδια, είναι οι πιο ελαφρείς τραυματισμοί που υπήρχαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, εξηγώντας ότι κάποια από αυτά τα χτυπήματα οδήγησαν στην αλληλουχία των γεγονότων.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Δεκεμβρίου 2021.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα