back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Ουρά χιλιομέτρων αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο από τον Άλιμο έως και τη Λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συνεχίζει να εξαπλώνεται στον πλανήτη, η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού με την ονομασία Όμικρον, με τις περισσότερες χώρες να προσπαθούν να προστατευθούν επιβάλλοντας ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Το Ισραήλ, πάντως, γίνεται η πρώτη χώρα που κλείνει από απόψε τα μεσάνυχτα και για 14 ημέρες τα σύνορά της σε όλους ανεξαιρέτως τους αλλοδαπούς.

Η Αυστραλία προστέθηκε σήμερα στη λίστα των χωρών με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον. Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Στην Ευρώπη, επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Βέλγιο. Ως ύποπτα, εξετάζονται κρούσματα σε Δανία, Ολλανδία και Αυστρία.

Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι τα Χριστούγεννα επιβάλλουν τη μέγιστη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και την τάχιστη επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Νωρίτερα παρουσιάστηκε στα κεντρικά Γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτηρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ενός 4χρονου κοριτσιού, της Αθηνάς Χιτζάζι, που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Το κοριτσάκι την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κίτρινο μπουφάν, γκρι παντελόνι και άσπρα παπούτσια. Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, το «Χαμόγελο του Παιδιού», προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT.

Εκλογές σήμερα και αύριο για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Η περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαρισμού και απολύμανσης, από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Στα Εξάρχεια για ακόμη μία φορά και για όσες φορές χρειαστεί. Όπως σε κάθε μια από τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Καθαρίσαμε, αποκαταστήσαμε τις φθορές, βάψαμε, αφαιρέσαμε τις αφίσες και αντικαταστήσαμε τον αστικό εξοπλισμό όπου ήταν απαραίτητο” γράφει στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Και τονίζει: “Μέρα με τη μέρα η Αθήνα αλλάζει. Έχουμε δουλειά ακόμα, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Αυτή την ώρα: Ολυμπιακός – Βόλος και ΟΦΗ – Ιωνικός. Στις επτά και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 19.5 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα