back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ωρωπού, για τον άδικο χαμό δύο ηλικιωμένων, που εντοπίστηκαν νεκροί, από ιδιώτη δύτη, μέσα στο αυτοκίνητό τους στη θάλασσα του λιμανιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο βούτηξε στη θάλασσα αφρενάριστο, ενώ τα δύο θύματα, βρέθηκαν δεμένα με τις ζώνες ασφαλείας. Προανάκριση διενεργεί το οικείο λιμενικό τμήμα.

Ένα βρέφος μόλις δύο ετών εγκαταλείφθηκε μέσα στο καρότσι του, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, επί της οδού Πατησίων 44. Με μέριμνα αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων.

Άκαρπες παρά την ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT παραμένουν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της 4ης Αθηνάς Χιτζάζι, που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Το κοριτσάκι την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κίτρινο μπουφάν, γκρι παντελόνι και άσπρα παπούτσια

Πολύ υψηλοί και σήμερα οι δείκτες της πανδημίας, παρά τον σχετικό μικρότερο αριθμό τεστ. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3823 νέα κρούσματα, από αυτά 973 στην Αττική και 703 στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων Αχαΐα, Μαγνησία, Σέρρες, και Ηράκλειο. 96 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις επιπλοκές της νόσου. 647 ασθενείς covid στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Εντείνονται οι εκκλήσεις για εμβολιασμό εν όψει και της εορταστικής περιόδου, με την κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Οικονόμου, να διαβεβαιώνει ότι ένα γενικευμένο lockdown, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει στο πλέγμα του υγειονομικού σχεδιασμού.

Στο μεταξύ παγκόσμια είναι η ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον που ξεκίνησε από την Αφρική και ήδη έφθασε στην Ευρώπη και την Αυστραλία. Επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσαν: Βρετανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ολλανδία και Δανία. Το Ηνωμένο Βασίλειο με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα ‘’Ο’’ ανακοίνωσε ήδη από χθες νέα αυστηρότερα μέτρα υγειονομικού περιορισμού. Το Ισραήλ έκλεισε τα σύνορά της χώρας σε όλους τους αλλοδαπούς. Την ίδια απόφαση ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση της Ινδονησίας. Ταξιδιωτικές οδηγίες για τις 9 αφρικανικές χώρες που εντοπίζεται η νέα μετάλλαξη εκδίδουν η μια μετά την άλλη οι χώρες της παγκόσμιας κοινότητας. Μεταξύ τους οι ΗΠΑ αλλά και η Ελλάδα.

Αύριο κινητές μονάδες υγείας θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 170 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, σε 12 Δήμους σε προκαθορισμένα κεντρικά σημεία. (Άγιο Δημήτριο, Ασπρόπυργο, Μαρούσι, Πειραιά, Άλιμο, Διόνυσο, Ίλιον, Χαϊδάρι, Ελευσίνα, Γλυφάδα, Κηφισιά και Περιστέρι). Στο Δήμο Αθηναίων δωρεάν test ανίχνευσης κορωνοϊου θα πραγματοποιούνται από τις εννέα το πρωί έως τις μία μετά το μεσημέρι στις Λέσχες Φιλίας: Αγίου Παύλου, Κολοκυνθούς, Μεταξουργείου, Γκράβας, Πατησίων, Κυψέλης, Παγκρατίου και Πανόρμου. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3wathina984.gr

Αύριο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, σε 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Όπου απαιτηθεί, (σε όσους συλλόγους κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν συγκεντρώσει το 50 συν 1 των ψήφων) επαναληπτικές κάλπες θα στηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τριήμερη αναγκαστική αργία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του μεγάρου. Παράταση για την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου παίρνουν οι προθεσμίες που λήγουν στο μεταξύ διάστημα.

Από αύριο ξεκινά το πρόγραμμα “Επισιτιστικής Συνδρομής’’. Ο Δήμος Αθηναίων θα διανείμει 350 τόνων τροφίμων σε 25.610 συμπολίτες μας που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο Πρόγραμμα . Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με sms στο κινητό τους τηλέφωνο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr.

Ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ και σήμερα το Christmas Factory, το πιο φωτεινό και χαρούμενο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Αθήνας, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Για την είσοδο, απαραίτητη είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες. Για τα παιδιά 4 έως 17 ετών, απαραίτητο είναι αρνητικό self test 24 ωρών.

Στην περιοχή των Εξαρχείων επιχείρησαν σήμερα τα συνεργεία καθαρισμού και απολύμανσης, του Δήμου Αθηναίων, σε μια ακόμη Κυριακή Καθαριότητας στις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ

ΠΑΟΚ – Άρης 0-0 στο 34’

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός. 0-0 στο 34’

Τελικά: Ολυμπιακός – Βόλος: 2 – 1 και ΟΦΗ – Ιωνικός: 2 – 1

Και ο καιρός

Σύννεφα και τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα