back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου. Οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν στις 03.00 τα ξημερώματα, μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα. Τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των πολιτών. Με την ολοκλήρωση του έργου, 4270 τμ θα αποδοθούν στους πεζούς, 2260 τμ θα είναι οι χώροι πράσινου, 112 τα σύγχρονα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Κατά μήκος της Πανεπιστημίου θα δημιουργηθούν 59 υπαίθρια καθιστικά, ενώ θα τοποθετηθούν 5 δημόσιες κρήνες με πόσιμο νερό, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια για τη μείωση της χρήσης πλαστικών.

Υπό τον φόβο της μετάλλαξης ‘’Ο’’ του κορωνοϊου, η μία μετά την άλλη οι χώρες της παγκόσμιας κοινότητας, μεταξύ τους και οι ΗΠΑ, υιοθετούν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλους τους ταξιδιώτες προερχόμενους από τις επιδημιολογικά ‘’ύποπτες’’ χώρες της Αφρικανικής ηπείρου. Στην Ευρώπη, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας μετάλλαξης ανακοίνωσαν Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Βέλγιο. Για δύο πιθανά κρούσματα της ‘’Ο’’ έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας της Δανίας. 30 τουλάχιστον ύποπτα κρούσματα ερευνά η Ολλανδία.

Στη χώρα μας, σε ισχύ έχουν τεθεί τα νέα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου. Σχετική NOTAM για εννέα Αφρικανικές χώρες εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. ΣεΤην ίδια ώρα εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό του νέου στελέχους ξεκίνησε το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης.

Στο μεταξύ, 5.870 νέα κρούσματα κορωνοϊου, από αυτά 1624 στην Αττική και 1019 στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ. 82 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. 641 ασθενείς covid στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι,

Σε 36 περιοχές σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test. Στην Αττική από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι σε προκαθορισμένα σημεία στον Δήμο Φυλής και στο Αιγάλεω.

Σήμερα και τη Δευτέρα οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, σε 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Όπου απαιτηθεί επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Λίγες μέρες πριν την επίσημη επίσκεψή του σε Κύπρο και Ελλάδα,ο Πάπας Φραγκίσκος στέλνει βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα μαζικής δικτύωσης: «Αγαπητά αδέλφια της Κύπρου και της Ελλάδας.. Ετοιμάζομαι να έρθω ως προσκυνητής στις υπέροχες χώρες σας, οι οποίες έχουν την ευλογία της ιστορίας, του πολιτισμού και του Ευαγγελίου’’ αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ποντίφικας. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα ‘’χώρα της κλασσικής κουλτούρας’’ και την Κύπρο ‘’προέκταση των Αγίων Τόπων στην Ευρώπη, ενώ τονίζει ότι και ‘’σήμερα η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη Μεσόγειο, μια θάλασσα στην οποία κηρύχθηκε το Ευαγγέλιο και αναπτύχθηκαν οι μεγάλοι πολιτισμοί’’

Την ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT διέταξε η εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών για τον εντοπισμό 4χρονης που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου.Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε το βράδυ του Σαββάτου το Αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθησαν 7 άτομα.

Το Christmas Factory, φιλοξενείται και φέτος στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Για την ασφάλεια όλων, απαραίτητα είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες, ενώ για τα παιδιά 4 έως 17 ετών, self test 24 ωρών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται με τα παιχνίδια: Στις τρεις μετά το μεσημέρι Ολυμπιακός – Βόλος και ΟΦΗ – Ιωνικός. Στος επτά και μισή ΠΑΟΚ – Άρης και Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός.

Στα σκορ του Σαββάτου: Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος: 6 – 2, Απόλλων Σμύρνης -Λαμία: 0 – 0 και ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ: 1 – 2

Και ο καιρός

Έως την Τρίτη αναμένεται να διαρκέσουν οι τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Στην Αττική σήμερα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16,8 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα