back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Παπανδρέου: Δεν θα εμπλακώ στις προσωπικές αντιπαραθέσεις, θα παλέψω για την παράταξη

Διαβάστε επίσης

«Στις 5 Δεκεμβρίου θέλουμε την ενεργή και δυνατή φωνή κάθε πολίτη ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού τις πολιτικές και τις προτεραιότητές μας που θα είναι βασισμένες στις αξίες μας, αυτές του σοσιαλισμού και της δημοκρατίας. Να προχωρήσουμε με προοδευτικές ιδέες και μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που θέλει μια εναλλακτική λύση, μια διαφορετική αντίληψη πολιτικής», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Στέλλα Παπαμιχαήλ, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος την προσεχή Κυριακή.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι μια ευρεία συμμετοχή θα αποτελέσει εγγύηση για την ενότητα της επόμενης μέρας.

«Μην ξεχνάτε ότι διετέλεσα πρωθυπουργός έχοντας συγκεντρώσει το 45% του ελληνικού λαού. Στόχος μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι να ενωθούν όχι μόνο οι εντός ΚΙΝΑΛ δυνάμεις αλλά και οι ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου».

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στους νέους ανθρώπους και στις νέες δυνάμεις που- όπως χαρακτηριστικά είπε- βρέθηκαν στο περιθώριο, για να ακουστεί και η δική τους φωνή, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αναγέννηση του χώρου.

Ερωτηθείς αν το προσκλητήριο ενότητας αφορά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν ή διαγράφηκαν όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος, γενικώς, για όλους. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εμείς απευθυνόμαστε στους Έλληνες πολίτες, στους προοδευτικούς πολίτες. Δεν κάνουμε μια προσπάθεια συναλλαγής σε επίπεδο κορυφής. Είναι γιορτή Δημοκρατίας για τον πολίτη. Εκεί απευθυνόμαστε και αυτή είναι η σημαντική φάση της αναγέννησης».

Σχετικά με το θέμα των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου είπε: « Έχουν μια ιδιαίτερη συναισθηματική αλλά και ουσιαστική σημασία. Αλλά και τα σύμβολα χρειάζεται να στηριχθούν αν πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο και να εκφράσουν τη σύγχρονη εποχή συνδυάζοντας την παράδοση των αξιών μας για εμβάθυνση της δημοκρατίας, ουσιαστικές παρεμβάσεις και αλλαγές στο χώρο της υγείας, της παιδείας, των συνθηκών εργασίας, το κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό και τη στήριξη ενός κοινωνικού κράτους. Αυτές είναι οι αξίες μας και όταν τις υπηρετούμε, δίνουμε και στα σύμβολά μας την αξία τους. Επομένως, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα σύμβολά μας. Το πως ακριβώς θα γίνει αυτό, πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριό μας που έπεται των εσωκομματικών εκλογών».

Για την απόφασή του για τη μη συμμετάσχει στο αποψινό debate των υποψήφιων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ , ανέφερε: «Είναι κρίμα που η πρότασή μου για 3-4 debates με θεματικές ενότητες και με ουσιαστικό χρόνο δεν συζητήθηκε από όσους αποφασίζουν στα Όργανα του ΚΙΝΑΛ. Θεωρώ ότι έπρεπε να επιλέξουμε μια τελείως διαφορετική διαδικασία».

Όσο για τη στάση που σκοπεύει να τηρήσει εφόσον δεν «περάσει” στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Δεν εμπλέκομαι και δεν θα εμπλακώ στις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Σε κάθε μετερίζι παλεύω για τις αξίες, θα παλέψω για την παράταξη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα