back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών λένε οι περισσότεροι Αθηναίοι

Διαβάστε επίσης

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών λένε οι περισσότεροι Αθηναίοι, διαφωνώντας ωστόσο ορισμένοι με την επιβολή διοικητικού προστίμου 100 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν και δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Πάντως, η πλειοψηφία χαρακτηρίζει «αναγκαίο κακό» την επιβολή προστίμου, επισημαίνοντας ότι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να πειστούν οι άνω των 60 ετών και να μην οδηγηθούμε σε περαιτέρω ανεξέλεγκτες καταστάσεις με γεμάτα τα νοσοκομεία και ένα νέο lock down που θα «γονατίσει» την οικονομία της χώρας.

Κάποιοι χαρακτηρίζουν δίκαιο το μέτρο να επιβληθεί υποχρεωτικά το εμβόλιο στους άνω των 60 ετών, διαχωρίζοντας ωστόσο την θέση τους με την επιβολή προστίμου, σημειώνοντας ότι «πολλοί ηλικιωμένοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην καταβολή του προστίμου.

Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι η πλειοψηφία του κόσμου χαρακτηρίζει το νέο μέτρο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών «αναγκαίο κακό», καθώς όπως τονίζουν « δεν υπάρχει άλλος τρόπος προκειμένου να πειστούν όσοι ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Σε κάθε περίπτωση, όπως συμπληρώνουν, πρέπει να αποτελεί ατομική ευθύνη του καθενός ο εμβολιασμός, και μόνο με αυτό τον τρόπο θεωρείται βέβαιο ότι πολλοί θα αναγκαστούν έτσι να κάνουν το εμβόλιο και να μην οδηγηθούμε σε περαιτέρω δύσκολες καταστάσεις όπως το lock down.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα