back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

WTA: “Κόβει” τις γέφυρες με την Κίνα

Διαβάστε επίσης

“Είμαστε πρόθυμοι να διακόψουμε κάθε εμπορική συμφωνία με την Κίνα και να υποστούμε όλες τις οικονομικές συνέπειες. Στις γυναίκες πρέπει να δείχνουμε σεβασμό και όχι να τις λογοκρίνουμε.”

Αυτό είχε δηλώσει πριν 15-περίπου-ημέρες ο CEO της WTA, Στιβ Σάιμον, ο οποίος είναι έτοιμος να διακόψει οριστικά τους εμπορικούς δεσμούς με την Κίνα αν δεν βρεθεί λύση στην υπόθεση της Πενγκ Σουάι.

Τα παραπάνω μόνο “κούφιες” απειλές δεν ήταν από τον Στιβ Σάιμον, καθώς οι φήμες για τον “απογαλακτισμό” της WTA από την Κίνα όλο και πληθαίνουν.

Μάλιστα έγιναν πιο έντονες μετά από τις δηλώσεις της πρώην Νο7 του κόσμου και νικήτρια του Wimbledon (2013), Μάριον Μπαρτολί, η οποία δήλωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει προσελκύσει επενδυτικό fund με στόχο την ανάπτυξη της συγχώνευσης ATP και WTA.

Το συγκεκριμένο fund έχει ήδη συνεργαστεί με μεγάλα αθλητικά projects, σύμφωνα με την Μπαρτολί, κάτι που σημαίνει ότι τα 1000άρια WTA θα μπορούσαν να προστεθούν και σε άλλες πόλεις, όπως πχ στο indoor του Παρισιού που διεξάγεται τον Νοέμβριο.

“Όλα πρέπει να χειριστούν με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια.”, είπε η Μπαρτολί. “Το πιο σημαντικό ήταν να φέρουμε την ATP στο τραπέζι. Προφανώς μια τέτοια αναμόρφωση θα χρειαστεί αρκετά χρόνια. Αλλά σε περίπτωση που η συμφωνία ολοκληρωθεί τότε η WTA μπορεί να προσβλέπει σε ένα μέλλον χωρίς την Κίνα.”

πηγή-tennis24

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα