back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Ζήτησα να ανοίξει η 3η δόση εμβολιασμού στον τέταρτο μήνα

Διαβάστε επίσης

“Αισθάνομαι ότι πράττω το καθήκον μου και έχω απόλυτα ήσυχη την συνείδησή μου προτείνοντας σήμερα ένα καθαρό δρόμο πιο γρήγορης και πιο ασφαλούς εξόδου από την περιπέτεια, με αίσθημα ευθύνης και με πολιτικά δύσκολες αποφάσεις και σας ζητώ όλοι να κάνετε το ίδιο”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή, ενώ διερωτήθηκε “εάν μπορούμε μετά από σχεδόν δύο χρόνια, επιτέλους, να χτίσουμε ένα εθνικό υγειονομικό μέτωπο ή θα το γκρεμίζουμε σε κάθε ευκαιρία χάρη του μικροκομματικού συμφέροντος”.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προτιμά να φανεί πρόσκαιρα αυστηρός αλλά γρήγορα να αποδειχθεί υγειονομικά σωστός, ενώ απάντησε σε έξι ερωτήματα σχετικά με την απόφαση που ανακοίνωσε χθες για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων άνω των 60 ετών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι φτάσαμε σε αυτό το βήμα γιατί εξαντλήσαμε όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το πρόστιμο των 100 ευρώ “σοβαρό αντικίνητρο”, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάσει την συντόμευση του διαστήματος ανάμεσα στην δέυτερη και στην τρίτη δόση και εάν το εγρκίνουν αυτό οι ειδικοί, να ανοίξουμε την τρίτη δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες.

Οι δράσεις μας πρέπει να είναι πάντα αναλογικές
Απαντώντας εξάλλου στο ερώτημα γιατί όχι επέκταση της υποχρεωτικότητας παντού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι “οι δράσεις μας πρέπει να είναι πάντα αναλογικές”, υπογράμμισε ότι επιλογή μας είναι να λειτουργεί η κοινωνία και η οικονομία και να μην ξαναγίνει ποτέ lockdown, χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις “στοχευμένες” και επισήμανε ότι “δεν γεμίζουν σήμερα οι ΜΕΘ από στρατιωτικούς και αστυνομικούς, αλλά από ηλικιωμένους”.
Σύμφωνα τέλος με τον πρωθυπουργό, οι συμπολίτες μας φαίνεται να ανταποκρίνονται μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις καθώς τα ραντεβού πριν από αυτές ήταν περίπου 2000 ημερησίως και από χθες έχουν κλειστεί περίπου 20.000 ραντεβού στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

 Η δευτερολογία του Πρωθυπουργού

Τα νούμερα της πανδημίας δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση και ελπίζουμε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα οδηγήσουν και σε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευετερολογία του, στη διάρκεια της οποίας ανέβηκαν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον κ. Μητσοτάκη να καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να αποπέμψει τον κ. Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,δείχοντας έμπρακτα ότι εννοεί την συνενόηση και “ελάτε και μετά να μιλήσουμε για συνεννόηση”.

“Κύριε Τσίπρα σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή, πρώην υπουργού Υγείας , με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστών;”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:”Γιατί αυτός είναι και αυτόν ανέχεστε. Και μην βλεεπτε που δεν τον έχετε δίπλα σας γιατί στην ουσία είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Κια μετά έρχεστε και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση δήθεν για την ανάγκη συνεννόησης. Συνεννόηση με ποιους; Με τον κ. Πολάκη; Καμία συνεννόηση δεν υπάρχει με τον κ. Πολάκη και δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους οι οποίοι κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές με μεγάλη συστηματικότητα”.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους και απέναντι στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, λέγοντας: “Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Μας παραδώσατε 567 κρεβάτια, τα λιγότερα σε όλη την Ευρώπη και έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο όταν εμείς τα διπλασιάσαμε. Ντροπή σας, κύριε Τσίπρα”, ανέφερε, ενώ αναγνώρισε ότι σήμερα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην Θεσσαλοκνίκη, αλλά δεν έχουμε το ίδιο στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα