back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον Ριζ Αχμέντ η τιμητική διάκριση των BIFAs

Διαβάστε επίσης

Ο Ριζ Αχμέντ πρόκειται να λάβει την κορυφαία διάκριση των Βρετανικών Ανεξάρτητων Κινηματογραφικών Βραβείων, το Βραβείο Ρίτσαρντ Χάρις στη φετινή τελετή.

Με το βραβείο, που απονέμεται σε έναν ηθοποιό που έχει «συνεισφέρει σημαντικά στις βρετανικές ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του» ο Ριζ Αχμέντ εντάσσεται στις τάξεις των προηγούμενων τιμώμενων, συμπεριλαμβανομένων των Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Τζούντι Ντετς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ντάνιελ Ντέι Λιούς, Τζον Χαρτ, Γκλέντα Τζάκσον κ.ά.

Ο Αχμέντ, εμφανίστηκε πρώτη φορά στην ταινία του Μάικλ Γουίντερμποτομ του 2006 «Road to Guantanamo» και από τότε έγινε σημαντικός διεθνής σταρ χάρη στα φιλμ «Nightcrawler», «Rogue One», «Jason Bourne», «Venom» και την πρόσφατη ανεξάρτητη επιτυχία του «The Sound of Metal» (για την οποία κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ). Ήταν οκτώ φορές υποψήφιος στα Βρετανικά Ανεξάρτητα Κινηματογραφικά Βραβεία (BIFA). Το 2020, κέρδισε τόσο το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σεναριογράφου για το «Mogul Mowgli» και Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας Μικρού Μήκους για το «The Long Goodbye» το οποίο συνδημιούργησε και στο οποίο πρωταγωνίστησε.

Φέτος, είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού για το «Encounter» του Μάικλ Πιρς.

«Είμαι ευγνώμων στη βρετανική κοινότητα του ανεξάρτητου κινηματογράφου για την τεράστια υποστήριξή της όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο Αχμέντ ο οποίος έγινε επίσης ένας από τους πιο εξέχοντες Βρετανούς υποστηρικτές της διαφορετικότητας στην οθόνη, ξεκινώντας πρόσφατα μια νέα πρωτοβουλία για την εκπροσώπηση των μουσουλμάνων στα μέσα ενημέρωσης. «Το να λαμβάνω το βραβείο Ρίτσαρντ Χάρις στα BIFAs φέτος είναι πραγματική τιμή, ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω από αυτούς που ήρθαν πριν από εμένα ενθαρρύνοντας την ανερχόμενη γενιά να ακολουθήσει τα δημιουργικά της όνειρα» τόνισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα