back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τρίκαλα: Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της παλιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων – Ισχυρός παγετός στα ορεινά

Διαβάστε επίσης

Την διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της παλιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων, («Κατάρα») ανακοίνωσε σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, «όπως κάθε χειμερινή περίοδο, η παλαιά Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων στο τμήμα από διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου, κατά τους χειμερινούς μήνες θα είναι κλειστή με μπάρα και με σήμανση (πληροφοριακές πινακίδες), διότι δεν θα γίνεται εκχιονισμός».

Όπως διευκρινίζεται, σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (π.χ. προβλήματα-κλείσιμο Εγνατίας Οδού κ.λ.π.), κατόπιν συνεννοήσεως των εμπλεκόμενων φορέων με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας-Ηπείρου θα γίνεται αποχιονισμός και θα αίρεται προσωρινά η απαγόρευση για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι είναι μια απόφαση για τη χειμερινή περίοδο για αυτό το τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Εν τω μεταξύ, ισχυρός παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, -έως -5 βαθμούς Κελσίου- καταγράφονται σήμερα το πρωί κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, στις ορεινές περιοχές Καλαμπάκας και Πύλης, και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Μιχαλάκης συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι οδηγοί κατά τις μετακινήσεις τους σε αυτές τις περιοχές και πρσθέτει ότι επτά μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα παγετού. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετωπίζονται και οι καταπτώσεις βράχων, που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα