back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Στην άυλη και ηλεκτρονική συνταγογράφηση τα αντιρετροϊκά φάρμακα – Δικαίωμα ανάδοχου γονέα και σε ασθενείς με AIDS

Διαβάστε επίσης

Την στήριξη όλων των πτερύγων της Βουλής, στις δυο νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπέρ των ασθενών με AIDS, ζήτησε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, ο κ. Πλεύρης είπε ότι με πλήρη καθοδήγηση του πρωθυπουργού και ύστερα από συνεννόηση με ασθενείς, προωθούνται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, οι διατάξεις που προβλέπουν την πλήρη ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη συνταγογράφηση και δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν ανάδοχοι γονείς όσοι πάσχουν από AIDS αλλά και ηπατίτιδα Β´, υπό τον όρο ότι συνεχίζουν ή έχουν ολοκληρώσει την αγωγή τους.

«Είναι χρέος του Κοινοβουλίου να δείξει με την ομόφωνη απόφασή του ότι στα αυτονόητα θέματα ομονοεί και τα ψηφίζει», τόνισε ο υπουργός.

Πάντως, ο κ.Πλεύρης επισήμανε ότι παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης για την αντιμετώπιση του AIDS, παραμένουν οι διακρίσεις σε βάρος των οροθετικών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα