back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Έκρηξη αυτοσχέδιων μηχανισμών σε σχολείο

Διαβάστε επίσης

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκάλεσε η έκρηξη αυτοσχέδιων μηχανισμών, το βράδυ, έξω από το ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου, «Πολύκαρπου Βλάχου», στην Λεμεσό της Κύπρου.

Ο ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία αποφάσισε ότι το σχολείο θα πρέπει να παραμείνει κλειστό σήμερα.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό έξω από τα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στη Φραγκλίνου Ρούσβελτ που δεν εξερράγη, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαμαρτυρίες γονιών για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: politis.com.cy

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα