back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ηλεκτρονική Δημοκρατία στη Κηφισιά

Διαβάστε επίσης

Οι προτάσεις και τα προβλήματα των πολιτών θα μεταφέρονται, πλέον, και  ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων.

«Είναι η φυσική συνέχεια μετά από πάνω από 150 συνελεύσεις στις γειτονιές του Δήμου μας λόγω της υγειονομικής κρίσης αλλά και της διευκόλυνσης των πολιτών να λάβουν μέρος στις συμμετοχικές διαδικασίες» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του δήμου ενώ επισημαίνεται ότι «ο δήμος Κηφισιάς καινοτομεί και πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά στην χώρα μας εφαρμόζοντας την Ηλεκτρονική Δημοκρατία, πρόγραμμα, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε ελάχιστες Ευρωπαϊκές πόλεις. Με την εφαρμογή αυτή ενισχύεται η σχέση του Δήμου με τους πολίτες που καλλιεργήθηκε μέσω των Συνοικιακών Συνελεύσεων (2015) και των Συνοικιακών Συμβουλίων (2017).

Οι τακτικές συνεδριάσεις σε επίπεδο συνοικίας, που πραγματοποιούνταν σε δημόσιους χώρους όπως σχολεία και ΚΑΠΗ, θα γίνονται τώρα μέσω της εφαρμογής https://sinelefseis.kifissia.gr/

Απαραίτητη η αυθεντικοποίηση των χρηστών. Με την αναγραφή της οδού κατοικίας τους εντάσσονται αυτόματα στη συνέλευση της περιοχής τους.

Η εφαρμογή έχει τις δυνατότητες:

  • Live συμμετοχής σε Συνοικιακή Συνέλευση
  • Αποστολής προβλήματος
  • Αποστολής προτάσεων
  • Διενέργειας ψηφοφοριών

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Δημοκρατίας, Νικήτας Κόκκαλης, αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας καλούν τους δημότες να συμμετάσχουν στη συνέλευση της συνοικίας τους, προκειμένου να:

  • Εντοπίζονται τα προβλήματα της γειτονιάς σας.
  • Επιλύονται τα μικρά και καθημερινά τεχνικά θέματα που απαιτούν την άμεση παρέμβαση κάποιου συνεργείου.
  • Δρομολογούνται έργα και προτάσεις για τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα