back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Δέσμη μέτρων για τη στήριξη των ΑμεΑ – Τι προβλέπουν

Διαβάστε επίσης

Δέσμη δέκα μέτρων για την στήριξη και την διευκόλυνση των συμπολιτών μας με αναπηρία, υλοποιεί η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει:

1.Τον προσωπικό βοηθό για 1.000 άτομα με αναπηρία (και τους αντίστοιχους βοηθούς τους) σε πρώτη φάση και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

2.Την εφαρμογή, εντός του 2022, της Κάρτας Αναπηρίας, που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών με αναπηρία.

3.Την οριστική κατάργηση της υποχρέωσης των αναπήρων με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες παθήσεις να επανεξετάζονται για την πιστοποίηση της συγκεκριμένης αναπηρίας τους.

4.Τη μεταστέγαση των ΚΕΠΑ της οδού Πειραιώς σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με θέρμανση, κλιματισμό και χώρους στάθμευσης. Παράλληλα, δρομολογείται και η αναβάθμιση των αντίστοιχων εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη.

5.Την δημιουργία διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης για παιδιά με αναπηρία και εφήβους, στο πλαίσιο προώθησης της αποϊδρυματοποίησης.

6.Πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με αναπηρία και για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές 0-6 ετών.

7.Την ενίσχυση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας, για τα παιδιά στις δομές παιδικής προστασίας.

8.Την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών για τα άτομα με οπτική αναπηρία, με βάση σχετικό πόρισμα της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο.

9.Την χρηματοδότηση έργων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την προσβασιμότητα των συνανθρώπων μας με αναπηρία σε: 4.000 ιδιωτικές κατοικίες, 700 ιδιωτικούς χώρους εργασίας, 300 δημόσιους χώρους εργασίας και 17 κέντρα κοινωνικής πρόνοιας.

10.Την πρόσληψη στο δημόσιο τομέα περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα