back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μ. Θεμιστοκλέους: Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τον χρόνο της τρίτης δόσης

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση και αφού έχει προηγουμένως συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης εκ των οποίων τα 17.000 για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της παραλλαγής Όμικρον, ανέφερε ότι θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες.

«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» ξεκαθάρισε.

Για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό με δύο δόσεις, με ένα από τα τέσσερα εμβόλια που έχει εγκρίνει η ΕΕ, και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση, πρέπει να πάνε στα ΚΕΠ για να περαστούν οι δύο δόσεις στο δικό μας σύστημα και να προγραμματιστεί το ραντεβού για την αναμνηστική. Μόνο στην περίπτωση που την κάνουν εδώ θα πάρουν ελληνικό και κατ’ επέκταση και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα