back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

5.157 νέα κρούσματα κορωνοϊου και 88 επιπλέον θανάτους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 697 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, δεκάδες είναι οι νέες εισαγωγές, δοκιμάζοντας τις αντοχές του Εθνικού συστήματος Υγείας. Την αρνητική πρωτιά στις νέες λοιμώξεις διατηρεί η Αττική με 1537 κρούσματα. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 818. Πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο καταγράφεται επίσης σε Αχαϊα, Έβρο, Ηράκλειο, Μαγνησία και Σέρρες.

Με την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ κυριολεκτικά να σαρώνει τη χώρα και τη νέα μετάλλαξη ‘’Ο’’ να βρίσκεται ήδη εντός των πυλών, εντυπωσιακή αύξηση καταγράφεται στον αριθμό των ραντεβού για εμβολιασμό. Θυμίζουμε ότι πλέον έχει ανοίξει και πλατφόρμα για τον προγραμματισμό της αναμνηστικής δόσης, για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση πριν από 3 μήνες.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, από την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα μας θα αναγνωρίζει όλα τα εγκεκριμμένα εβόλια, μεταξύ τους το κινεζικό και το ρωσικό, για όσους ζουν στην επκράτεια και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Λαϊκού Νοσκομείου ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρζετάκης.

Με την ανώτατη πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα μας. Αύριο, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάπας Φραγκίσκος, θα επισκεφτεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Για την ασφαλή διαμονή και μετακίνηση του Ποντίφικα, σε ισχύ θα παραμείνουν και αύριο τα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης. Από νωρίς το πρωί θα ενεργοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και τροποποιήσεις δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Από τις 12 το μεσημέρι οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση, από τον σταθμό metro “Μέγαρο Μουσικής’’. Παράλληλα απαγορεύονται οι προγραμματισμένες για το απόγευμα αύριο, συγκεντρώσεις.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν έξι από τους είκοσι συνολικά κατηγορουμένους που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος των παράνομων ελληνοποιήσεων, μέσω πλαστών ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Μεταξύ τους, ο 61νος ετών ημιδαπός φερόμενος ως εγκέφαλος, ο θετός γιός του καθώς και ο Διοικητής τμήματος Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής, που φέρεται να συντόνιζε τις ενέργειες για την έκδοση των εγγράφων. 14 ακόμα κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στη διεθνή επικαιρότητα

Εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για το θέμα της Ουκρανίας, το διπλωματικό ενδιαφέρον στρέφεται στη τηλεδιάσκεψη που θα έχουν την Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Θυμίζουμε ότι η Ουάσινγκτον κάνει λόγο για επικείμενη εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, κάτι που η Μόσχα μέχρι στιγμής διαψεύδει κατηγορηματικά.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ατρόμητος- Απόλλων Σμύρνης 4-1

Βόλος- Παναιτωλικός 1-2

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα