back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ρεκόρ συμμετοχής 270.000 πολιτών στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.  Με ενσωματωμένο το 74,88% των ψήφων  ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37,33%  

 Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,72%  και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,76%  Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,23%  Χάρης Καστανίδης με 3,13%  και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,83%  . «Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά για εμάς. Είμαστε πρώτοι με καθαρή διαφορά» ε’ίναι το πρώτο σχόλιο  συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη.  Δηλώνουν «σοβαροί και ενωτικοί, με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία» μέχρι να προκύψουν περαιτέρω δεδομένα. 

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, τίμησε χθες  τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, . O Πάπας Φραγκίσκος αποδέχθηκε κατ’ εξαίρεση των κανόνων, αυτή την τιμητική διάκριση εκ μέρους της πόλης των Αθηνών, αναγνωρίζοντας εμπράκτως τη διαχρονική σπουδαιότητα της ελληνικής πρωτεύουσας. 

Σήμερα  ο Ποντίφικας θα δεχτεί την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην Αποστολική Νουντσιατούρα και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Σε πολύ υψηλά επίπεδα  τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα.  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3526 νέα κρούσματα και επιπλέον 79 θανάτους. 715 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι θέτοντας εκτός δυνατοτήτων το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από τις νέες λοιμώξεις, 1032 βεβαιώθηκαν στην Αττική και 577 στη Θεσσαλονίκη. Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και  σε Ηράκλειο, Αχαϊα και Μαγνησία.  

Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν σήμερα δωρεάν rapid test σε 169 περιοχές σε όλη την επικράτεια. Στην Αττική, σε κεντρικά σημεία 10 Δήμων. Στην Αθήνα, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στις 8 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων σε: Άγιο Παύλο, Κολοκυνθού, Μεταξουργείο, Γκράβα, Κάτω Πατήσια, Κυψέλη, Παγκράτι και Πανόρμου. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina984. Gr 

Από σήμερα εξάλλου ξεκινά και η δωρεάν διανομή των self test από τα φαρμακεία, σε όλους τους πολίτες εμβολιασμένους και μη, με στόχο την πληρέστερη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, κατά την εορταστική περίοδο. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί από τις 3 Ιανουαρίου. 

 Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΣήμερα  κλειστός θα είναι από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του Μετρό « Πανεπιστήμιο».  

Στη Διεθνή επικαιρότητα  

Σε μια σοβαρή καταγγελία προς τον επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού προέβη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι η Πολωνία καταβρέχει με χημικά τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία. «Δεν επιτρέπεται να καταβρέχουν ανθρώπους όχι μόνο με νερό, αλλά να ανακατεύουν σ’ αυτό το νερό φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα με σκοπό να προκαλέσουν εγκαύματα και άλλες σοβαρές βλάβες σε αυτούς τους μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναίκες και μικρά παιδιά.”, επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος  

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα χθεσινά  παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…  

Ιωνικός – ΠΑΟΚ: 3-2   

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός  1-0 

Άρης – Αστέρας Τρίπολης. 1-0 

Στα παιχνίδια του Σαββάτου  

Ατρόμητος– Απόλλων Σμύρνης  4-1    

Βόλος– Παναιτωλικός  1-2     

ΟΦΗ- Ολυμπιακός 1-3 

Τρείς τυχερούς ανέδειξε η χθεσινή κλήρωση του τζόκερ . Τυχεροί αριθμοί 5,13,25,26,33 τζόκερ ο αριθμός 5 

Και ο καιρός… 

 Στην Αττική για σήμερα  προβλέπονται  τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα ενώ από το βράδυ και καταιγίδες . Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα