back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πορεία για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Διαβάστε επίσης

Πορεία για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με σύνθημα “εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη” η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια, ενώ αρκετοί διαδηλωτές συνέχισαν και προς τα Εξάρχεια.

Μετά τη λήξη της πορείας, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ ατόμων και αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια, καθώς οι πρώτοι εκτόξευσαν πέτρες και αντικείμενα και οι δεύτεροι απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης. Μάλιστα, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων, αστυνομικοί της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” έσπασαν την πόρτα πολυκατοικίας και προσήγαγαν στο σημείο 2 άτομα.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα