back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Γεωργιάδης: Με λάθη οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για υπαγωγή στο «Εξοικονομώ»

Διαβάστε επίσης

« Μόνο το 1% των αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» είναι πλήρεις», ανέφερε στη Βουλή,ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι οι υπόλοιπες παρουσιάζουν λάθη που απαγορεύουν τις καταβολές.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Γεωργιάδης,κάλεσε όσους καταθέτουν σχετικές αιτήσεις να είναι πιο προσεκτικοί, διαβεβαιώνοντας πάντως, ότι τα χρήματα είναι δεσμευμένα στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και όσοι δεν έχουν κάνει λάθη στην πλατφόρμα, πληρώνονται αυτόματα.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός, από την επανακατάθεση αιτήσεων προκύπτει ότι το 20% είναι πλήρεις σύμφωνα με την πρώτη αξιολόγηση, το 40% μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, ενώ 39% παραμένει με προβλήματα.

Από την πλευρά του, ο κ.Χαρίτσης έκανε λόγο για παύση πληρωμών σε σημαντικά επενδυτικά προγράμματα, ενώ ειδικώς για το « Εξοικονομώ», είπε ότι από τις 37.500 αιτήσεις του προγράμματος του 2020, έχουν γίνει μόνο 80 πληρωμές που αντιστοιχούν στο 0,21% του συνόλου των αιτηθέντων.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα