back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κ. Σακελλαροπούλου: Η ιστορία της βιομηχανίας Παπαδοπούλου παρακολουθεί την ιστορία του τόπου μας τον τελευταίο αιώνα

Διαβάστε επίσης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε απόψε στο Μουσείο Μπενάκη την έκθεση «Παπαδοπούλου 100. Η ιστορία της Εταιρείας 1922-2022», υπογραμμίζοντας ότι τα μπισκότα Παπαδοπούλου δεν είναι μονάχα η γεύση που συνδέουμε, οι περισσότεροι από μας, με την παιδική μας ηλικία, αλλά και ένα από γνωστότερα προϊόντα της ελληνικής βιομηχανίας ειδών διατροφής.

Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η ιστορία της βιομηχανίας Παπαδοπούλου παρακολουθεί την ιστορία του τόπου μας τον τελευταίο αιώνα, τις κορυφώσεις και τις καμπές της οικονομικής μας ανάπτυξης. «Ενσωματώνει το μεράκι και τον ακάματο μόχθο τριών ή και τεσσάρων γενεών, την ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα μιας οικογένειας που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη το 1916, πουλώντας τα τετράγωνα μπισκότα της με τα δοντάκια, φτιαγμένα κατ’ οίκον και σφραγισμένα με μια ξύλινη σφραγίδα με το οικογενειακό όνομα, στη μεγάλη οδό του Πέραν· που γνώρισε την προσφυγιά, τον πόλεμο και την επίταξη από τους Γερμανούς κατακτητές, έπαυσε τις εργασίες της, ξαναξεκίνησε μεταπολεμικά και κέρδισε πάλι τη θέση της στην ελληνική αγορά» πρόσθεσε.

Επισήμανε, επίσης, ότι «βασισμένη στα χαρακτηριστικά μιας υγιούς οικογενειακής επιχείρησης, η βιομηχανία αποδεικνύει καθημερινά την αφοσίωση των ανθρώπων της στο όραμα του ιδρυτή της, Ευάγγελου, και επιβεβαιώνει τις αξίες της που διασφαλίζουν την αντοχή της στον χρόνο».

Καταλήγοντας, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε η εταιρεία Παπαδοπούλου να εξακολουθήσει να προσφέρει στον Έλληνα καταναλωτή τα προϊόντα της με το ίδιο καινοτόμο ύφος, την συνεχή εγρήγορση, την ετοιμότητα με την οποία ανέκαθεν ανταποκρινόταν στις διατροφικές τάσεις και ανάγκες κάθε εποχής. «Να συνεχίσει, και στον αιώνα που διανύουμε, τη γόνιμη διαδρομή της, από τις γειτονιές της Πόλης στις λεωφόρους του κόσμου» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα