back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μόνο με σύμφωνη γνώμη Δημάρχου η κινητικότητα υπαλλήλων του

Διαβάστε επίσης

Στην ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος της ΚΕΔΕ προχωρά η Κυβέρνηση με το άρθρο 35 του Νομοσχεδίου – «σκούπα» του υπουργείου Εσωτερικών, που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Πλέον η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου από όπου θέλει να φύγει ο υπάλληλος, καθίσταται υποχρεωτικό προαπαιτούμενο για κάθε απόσπαση ή μετάταξη τακτικού υπαλλήλου ΟΤΑ Α βαθμού που διενεργείται κατά παρέκκλιση των Κύκλων Κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Διατηρούνται μόνο δύο εξαιρέσεις. Οι αποσπάσεις και μετατάξεις για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας σύμφωνα με την παρ.5 του αρ.7 του ν.4440/2016, καθώς και για λόγους συνυπηρέτησης.

Υπογραμμίζουμε ότι το νέο άρθρο θα εφαρμοστεί και για τις εκκρεμείς κατά τη δημοσίευση του νέου Νόμου αποσπάσεις ή μετατάξεις Υπαλλήλων ΟΤΑ Α’ βαθμού που διενεργούνται κατά παρέκκλιση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Η κυβέρνηση στην Έκθεση που συνοδεύει το Νομοσχέδιο υποστηρίζει ότι «με την προτεινόμενη ρύθμιση εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ Α’ βαθμού».

Υπενθυμίζεται ότι Δήμαρχοι είχαν εκφράσει συχνά την αγανάκτησή τους, όταν έβλεπαν αιφνιδίως να τους κοινοποιούνται Αποφάσεις αποσπάσεων-μετατάξεων Υπαλλήλων των Δήμων τους μέσω της κινητικότητας χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Πάντως, αίτημα των Αιρετών είναι να εισαχθεί η προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης τους, όχι μόνο στις παρεκκλίσεις της Κινητικότητας, αλλά και στο ίδιο το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, όπου μέχρι στιγμής έχει εισαχθεί μόνο για Δημοτικούς Υπαλλήλους συγκεκριμένων Υπηρεσιών.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα