back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Π. Χρηστίδης: Πολιτική ενότητα, αυτονομία, ανανέωση και καθορισμός της σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας, κριτήρια της ψήφου για νέα ηγεσία και την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ για ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος, με τα επιτελεία των κκ Ανδρουλάκη και Παπανδρέου, να στρέφουν το βλέμμα στην ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, καθώς στον πρώτο γύρο, με  συμμετοχή 270 χιλιάδων μελών και φίλων του κινήματος, κανένας από τους υποψηφίους κατόρθωσε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% των ψήφων.

Ο Παύλος Χρηστίδης, τέως εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και εκ των υποψηφίων για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, μίλησε στον Αθήνα 984 και στο Νίκο Καρούτζο, ενόψει του δεύτερου εκλογικού γύρου. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε ικανοποίηση για την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό του, δήλωσε αποφασισμένος να μην εμπλακεί στην αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, επισημαίνοντας ότι την επομένη κιόλας θα αποτελεί παρελθόν, ενώ υπογράμμισε την αξία της ευρείας συμμετοχής και την ανάγκη να μπουν στην ατζέντα, ζητήματα που καίνε τη νέα γενιά.

Σε μια αποτίμηση της δυναμικής της υποψηφιότητάς του, αναφέρθηκε στο εύρος της συμμετοχής και στη συνεισφορά όλων των συνυποψηφίων του. «Είχαμε μια πολύ μεγάλη συμμετοχή… Όλοι εισέφεραν σε αυτό το συμμετοχικό κύμα…
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους κατέβηκα υποψήφιος ήταν να βάλουμε στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου τα θέματα που καίνε τη νέα γενιά, η οποία ζει χειρότερα από εκείνη των γονιών της. Η παράταξή μας, ταυτισμένη με μεγάλες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και την ελπίδα για κάτι καλύτερο, οφείλει να ασχοληθεί ξανά με αυτά τα ζητήματα.
Για έναν άνθρωπο, όπως εγώ, που ήμουν ο νεότερος χωρίς να έχω αξιώματα, ούτε να έχω διατελέσει υπουργός ή βουλευτής, είναι σημαντικό το γεγονός ότι έγινε αισθητή η παρουσία μας και καταλάβαμε την τέταρτη θέση».

Ερωτηθείς αν κάνουν καλό στο ΚΙΝΑΛ οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης, εκτίμησε ότι «αν και θα μπορούσε κανείς ενδεχομένως να πει πως είναι εύλογοι ή και θεμιτοί, η ουσία είναι πως στις 13 Δεκεμβρίου θα αποτελούν παρελθόν…
Έχω αποφασίσει να μην εμπλακώ σε αυτή την συζήτηση, παλεύοντας εξ αρχής για την ενότητα της παράταξης, όπως και σήμερα. Με ενδιαφέρει η Δευτέρα και οι μέρες που ακολουθούν. Έχουμε μια χρυσή ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την καθαρή εντολή των 270 χιλιάδων ψηφοφόρων ώστε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη, πρωταγωνιστική παράταξη μακριά από συγκρούσεις, αλλά με καθαρή ατζέντα και ταυτότητα. Ο κόσμος αναζητά ιδέες για να πιστέψει ξανά και να βελτιώσει τη ζωή του με προοπτική που δεν διαφαίνονται στο πολιτικό σκηνικό του τόπου».

Αναφερόμενος στα κριτήρια της ψήφου την επομένη Κυριακή, υπογράμμισε πως αφορούν τους ίδιους τους πολίτες τους οποίους κάλεσε στην κάλπη κάνοντας μνεία του τετράπτυχου, που είχε βάλει στη συζήτηση η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και ακολούθησε ο ίδιος στην αξιολόγηση των καταστάσεων.

«Πολιτική ενότητα με αξίες και ιδανικά, αυτονομία και πρωταγωνιστικός ρόλος της παράταξης, ανανέωση με πολιτικό περιεχόμενο και ο καθορισμός της σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας» είπε ο κ Χρηστίδης κάνοντας λόγο για «έναν καθαρό δρόμο ευθύνης» και παράλληλα διεμήνυσε ότι «δεν έχει κανένας δικαίωμα να παίξει με την ενότητα και την προοπτική της παράταξης….Να ετοιμαστούμε για τις επόμενες εκλογές , που δεν θα αργήσουν».

Τέλος, σε σχέση με την ισότητα των όρων του προεκλογικού αγώνα ανάμεσα στους υποψηφίους, ο τέως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για ρητορικό ερώτημα και διαφορετικές κατηγορίες, παραπέμποντας στις παρουσιάσεις ερευνών και  δημοσκοπήσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα