back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι λέει ο κόσμος για τις μετακινήσεις εν όψει εορτών

Διαβάστε επίσης

«Κόκκινη κάρτα» στην ανεξέλεγκτη μετακίνηση του κόσμου εκτός νομού, ενόψει Χριστουγέννων, δείχνουν οι περισσότεροι Αθηναίοι υπό τον φόβο της διασποράς του ιού. Η πλειοψηφία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, συμφωνεί με τις απόψεις που εκφράζουν οι επιστήμονες για μετακίνηση εκτός νομού μόνο για τους εμβολιασμένους επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Ναι» στην λήψη μέτρων προστασίας και πρόληψης, για τους Αθηναίους που θα αποφασίσουν να κάνουν εορτές μακριά από την πρωτεύουσα, λέει η πλειοψηφία του κόσμου σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84. Οι περισσότεροι συμφωνούν με την επιμονή των επιστημόνων να επιτραπεί μόνο για εμβολιασμένους η μετακίνηση εκτός νομού, υπογραμμίζοντας ότι «πιθανή λήψη του μέτρου είναι στο πλαίσιο της μη διασποράς του ιού».

«Οι περισσότεροι φαίνεται πλέον να συνειδητοποιούν ότι ο εμβολιασμός και η πρόληψη αποτελούν τα δυο βασικά «όπλα» που έχουν οι επιστήμονες για την ανάσχεση του κορονοϊού, ειδικά τις ημέρες των εορτών που καταγράφεται πολυκοσμία», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες θέτουν και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το «κομμάτι» της πρόληψης. Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι ειδικά για τις ημέρες των εορτών θα πρέπει να ληφθούν και ορισμένα προληπτικά μέτρα για τα ρεβεγιόν κυρίως στα κέντρα, αλλά και στα καταστήματα εστίασης. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή- όπως προσθέτουν- πρέπει να δοθεί στα εμπορικά πολυκαταστήματα που τος ημέρες των εορτών παρατηρείται πολυκοσμία.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα