back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Υπ. Παιδείας: Ενισχυτική διδασκαλία σε Γυμνάσια και ειδικά μαθήματα της Γ΄ Λυκείου

Διαβάστε επίσης

Τα προγράμματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθήματα των Γυμνασίων και ειδικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές, για το τρέχον σχολικό έτος ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Για το γυμνάσιο τα μαθήματα στα οποίος θα παρέρχεται ενισχυτική διδασκαλία είναι Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά. Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη.

Παράλληλα, συνεχίζεται και η διδασκαλία Ειδικών Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά ήδη από πέρυσι, σε: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και της τέταρτης Δ΄ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.), με σκοπό την υποστήριξη και προετοιμασία τους για να συμμετάσχουν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία Γυμνασίων και η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων υλοποιούνται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (Σ.Κ.Α.Ε.), τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων και ορίζονται ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόφαση του Διευθυντή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Επιπροσθέτως, έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε όλη τη χώρα 65 διαπεριφερειακά και περιφερειακά διαδικτυακά τμήματα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να συμμετάσχουν διά ζώσης στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα