back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δίκη «ψευτογιατρού»: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Διαβάστε επίσης

Με κενό το εδώλιο του βασικού κατηγορούμενου, του 48χρονου «ψευτογιατρού», συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Με την έναρξη της διαδικασίας ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η σύζυγος του 46χρονου ο οποίος πέθανε από καρκίνο εμπιστευόμενος τις μεθόδους του κατηγορούμενου.

Η γυναίκα εξετάστηκε από τους συνηγόρους της υπεράσπισης και σε κάποια στιγμή εξέφρασε τη δυσφορία της έντονα για το ύφος και τον τόνο που οι συνήγοροι της υπέβαλλαν τις ερωτήσεις τους, αμφισβητώντας τα όσα η γυναίκα κατέθεσε. «Έλεος. Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση. Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση», είπε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια κατέθεσε φίλος του θανόντος ο οποίος αφού περιέγραψε όσα γνώριζε αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κάποια στιγμή του ζήτησε χρήματα για για κάποια ένεση που θα του χορηγούσε ο «ψευτογιατρός».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου και λίγο αργότερα εμφανώς φορτισμένος είπε ότι δεν ήθελε να φέρει καμία αντίρρηση στο φίλο του, γιατί «ήταν αδελφός».

«Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες ενώ ήταν ήρεμος άνθρωπος γίνονταν οξύθυμος. Δεν ξεκίνησε όσα του έλεγαν οι γιατροί του γιατί του είπαν ότι υπάρχει γιατρός που μπορείς “να αποφύγεις το μαχαίρι”», είπε ο μάρτυρας.

Και πρόσθεσε πως «εγώ από την ώρα που του δάνεισα τα χρήματα δεν τον ξαναείδα. Αντιδρούσε αν του έλεγες κάτι. Ήταν πεπεισμένος ότι ακολουθεί ένα καλό δρόμο και ότι θα γίνει καλά.. Ώρες ώρες μου θύμιζε πρεζόνι, ήταν σαν μεθυσμένος ενώ αν τον βλέπατε κανονικά ήταν ένας άνθρωπος μάγκας».

Ο ίδιος ανέφερε πως μετά τον Μάιο του 2010 έχασε τελείως τον φίλο του. «Νόμιζα ότι με αποφεύγει για τα λεφτά», είπε.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα