back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Θα καταβληθεί το επίοδο επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Διαβάστε επίσης

«Ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει για την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους», διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ο κ.Βορίδης, ανέφερε ότι έως την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης(ΚΥΑ), το επίδομα θα εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους,στο ίδιο ύψος και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.Αναφορικά με τον χρόνο έκδοσης της ΚΥΑ, ο υπουργός παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο -όπως είπε- είναι το επισπεύδον υπουργείο,που μελετά το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που αξιολόγησε τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος.Μάλιστα, σημείωσε ότι το πόρισμα είναι περίπου δημοσιονομικά ουδέτερο, καθώς η σύγκριση με το υφιστάμενο καθεστώς δίνει διαφορά συν πλην 1 εκατ. ευρώ στα δύο σενάρια που περιλαμβάνει. «Επομένως το θέμα δεν είναι δημοσιονομικό, αλλά διαρθρωτικό», ανέφερε ο κ.Βορίδης.

Από την πλευρά του, ο κ.Ζαχαριάδης είπε ότι θα απευθύνει την ίδια ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών,ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να πει ευθέως αν υπάρχει στρατηγική περικοπών επιδομάτων,στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα