back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

X. Ελεφάντης : Θέλουμε να γίνουν συνήθεια στον κόσμο, οι γιορτές στη Σχεδία, με ανοιχτή καρδιά

Διαβάστε επίσης

Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με τα διαρκή ζητούμενα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που αναδεικνύονται ίσως πιο πολύ από ποτέ στους καιρούς, που διανύουμε.

Για  το «μαζί», την πολύτιμη αλληλεγγύη που είναι στο χέρι μας και δεν κοστίζει, αλλά και για τις εορταστικές εκδηλώσεις στη «Σχεδία» μίλησε στον Αθήνα 984 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Χρήστος Ελεφάντης, διευθυντής σύνταξης του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου που γράφει τη δική του ιστορία μετρώντας ήδη 8 χρόνια ζωής και κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.
Η Σχεδία στηρίζει ακούραστα και αδιάλειπτα, τους άστεγους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους συνανθρώπους για να αποκτήσουν μια δεύτερη ευκαιρία επανεκκίνησης.
Για τον ίδιο «η Σχεδία είναι κυρίως οι άνθρωποί της. Αυτοί που παλεύουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για εκείνους που δεν τις έχουν.  Αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι με το κόκκινο γιλέκο, δεν θα υπήρχε η Σχεδία».
Τώρα, όλοι έχουν βάλει πλώρη για το καινούριο αντάμωμα, γύρω από το γιορτινό τραπέζι των ημερών. Για να μη μείνει κανείς μόνος και πεινασμένος, στο κατώφλι του 2022. Και  να μη χορτάσει μόνο το στομάχι, αλλά η καρδιά και το μυαλό. Με γούστο, στυλ και μουσικές.
Στο «Σχεδία home» βρίσκει κανείς  εκτός από πωλητήριο και εκθετήριο με χειροποίητα αντικείμενα, διακοσμητικά και δωράκια ώρα, βιβλιοθήκη, καφέ, μπαρ, όπως και ένα εστιατόριο, όπου όσοι θελήσουν- εκτός απ΄ το καθιερωμένο Κυριακάτικο μπράντς- να περάσουν εκεί την Παραμονή των Χριστουγέννων μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ένα μενού με παραδοσιακά πιάτα και γαστρονομικές προτάσεις από ανθρώπους που εκπαιδεύτηκαν σε ένα εφόδιο ζωής από τον σπουδαίο μάγειρα, Λευτέρη Λαζάρου.
Και δεν είναι μόνον αυτά! Υπάρχουν πάντα τα ειδικά μενού  για παιδιά με αφρόγαλα και βιολογικό γάλα, όπως και για τους τετράποδους φίλους μας.
«Στις φετινές γιορτές συναντιόμαστε σε μουσικά live κάθε Δευτέρα, εμπνευσμένα από την ατμόσφαιρα των αγγλικών παμπ, για ποτάκια και κουβέντες με φίλους και καλλιτέχνες που στέκονται στο πλευρό μας. Θέλουμε να γίνει συνήθεια και σας περιμένουμε με ανοιχτή καρδιά» λέει ο Χρήστος Ελεφάντης. «Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου  υποδεχόμαστε το συγκρότημα «Δραμαμίνη», στις 20 του μηνός την Αλεξάνδρα Κόνιακ και στις 27 Δεκεμβρίου έχουμε ραντεβού με την Ηyrdra Kayne. Κι έπεται συνέχεια».
*Το εστιατόριο, το καφέ και το εκθετήριο της Σχεδίας βρίσκονται στην οδό Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, στο κέντρο της Αθήνας.

*Πληροφορίες: www.shedia.gr και στο ΙΝ[email protected]. Tηλέφωνο επικοινωνίας: 210 331 6849.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα