back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις από το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Στην Αττική προβλήματα παρατηρήθηκαν στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων, αφού οι ισχυροί άνεμοι ρίχνουν κλαδιά σε γραμμές του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός συστήματος. Τα προβλήματα εντοπίζονται στην Βούλα, την Βουλιαγμένη και την Άνω Γλυφάδα.

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από την ερχόμενη Δευτέρα οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση καθώς δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμό τους.

Μετά τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Περισσότερα από 20.000 τα ραντεβού που κλείστηκαν για τον εμβολιασμό των παιδιών, ένα 24ωρο μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.

Αισιόδοξη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι στην παραλλαγή Όμικρον, ιδιαίτερα μετά και την τρίτη ενισχυτική δόση, εμφανίστηκε η καθηγήτρια Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Ελένη Γιαμαρέλλου. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, σημείωσε ότι η ενισχυτική δόση αυξάνει τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά 25 φορές.

Στη Νότια Αφρική η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί αναζωπύρωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Τζο Φάχλα.

Σε τρεις δήμους της Αττικής σήμερα, τα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ. Έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στην Πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη, στην Πλατεία Φανερωμένης στον Χολαργό και στην Πλατεία Ηρώ στην Πετρούπολη.

Στον ανακριτή απολογούνται οι 11 συλληφθέντες της αυτο-αποκαλούμενης ομάδας “ Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό της «αρπαγής» διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία.

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Προτεινόμενο ωράριο 11 με 6 το απόγευμα.

Περίπου 50 άνθρωποι είναι πιθανόν να έχουν χάσει τη ζωή τους από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Κεντάκι και άλλες αμερικανικές πολιτείες αργά χθες, το βράδυ και σήμερα το πρωί, δήλωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Πέντε και τέταρτο παίζουν: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος. Στις 7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ και Παναιτωλικός – Ιωνικός.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, έντονες τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Άνεμοι νότιοι, πολύ ισχυροί έως και 9 μποφόρ. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα