back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειο-ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα τη Λήμνο. Σχετικό μήνυμα απέστειλε στους κατοίκους αυτών των περιοχών, η Πολιτική Προστασίας, μέσω του 112. Το χαμηλό βαρομετρικό θα συνεχίσει να δίνει ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις στην δυτικά και κεντρικά της χώρας.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι τεχνικές υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών, η πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία. Συνεχείς είναι οι συστάσεις για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις νοτιάδες αφήνουν στο πέρασμά τους σκηνικό καταστροφής, με μεγάλες ζημιές στο αγροτικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο και στις αστικές υποδομές. Στη Δυτική Αχαϊα, την Ήπειρο, και την Αιτωλοακαρνανία.. ποτάμια, λίμνες και χείμαρροι υπερχείλισαν, κεντρικές οδικές αρτηρίες μέσα σε πόλεις πλημμύρισαν, δρόμοι υπέστησαν καθίζηση, βράχοι αποκολλήθηκαν, καθιστώντας επικίνδυνη ή αδύνατη τη διάβαση μεγάλου μέρους του ορεινού επαρχιακού δικτύου. Σε δεκάδες προληπτικές εκκενώσεις οικισμών προχώρησαν κατά περίπτωση οι Δημοτικές αρχές.

Προβλήματα και στη Θεσσαλία.. Επί ποδός οι αρχές σε Τρίκαλα και Καρδίτσα. Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού. Υπερχείλισε η λίμνη Πλαστήρα. Περιοδεία στις πληττόμενες περιοχές πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Για ένα ‘’δύσκολο βράδυ’’ προειδοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Θυελλώδεις νοτιάδες έως και 12 μποφόρ σαρώνουν τα νησιά του Ιονίου, με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται στη Ζάκυνθο. Μικρότερης έκτασης προβλήματα στην Αττική κυρίως στα νότια προάστια και τους παράκτιους δήμους. Συνολικά στο νομό η πυροσβεστική έχει δεχθεί 108 κλήσεις, οι περισσότερες για απομάκρυνση και κοπή πεσμένων δέντρων. ‘’Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων’’ διαβεβαίωσε μιλώντας στον σταθμό μας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Πολύ υψηλοί παραμένουν οι δείκτες της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4761 νέα κρούσματα, από αυτά 1521 στην Αττική και 777 στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις ακόμη περιοχές της χώρας, Αχαΐα, Μαγνησία, Ηράκλειο και Κοζάνη καταγράφουν υψηλό ιικό φορτίο. 72 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊο. 705 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δωρεάν rapid test θα πραγματοποιεί και αύριο ο ΕΟΔΥ σε 33 περιοχές της χώρας. Στην Αττική, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στους Δήμους Αγίου Δημητρίου και Μαρκόπουλου.

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από την ερχόμενη Δευτέρα οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση καθώς δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Η ενισχυτική δόση αυξάνει 25 φορές τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά του κορωνοϊου, τόνισε μιλώντας στον σταθμό μας, η καθηγήτρια Παθολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου .

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου είναι οι μονομάχοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στο αυριανό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Στις κάλπες μπορούν να προσέλθουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα τους διευκολύνει, ενώ δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή ή φόρμα εγγραφής.

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Προτεινόμενο ωράριο 11 το πρωί με 6 το απόγευμα. Έως τις 8 το βράδυ πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

48ωρη παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι τα πλοία όλων των κατηγοριών θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα απολογηθούν στον Ανακριτή Κατερίνης, 11 μέλη της οργάνωσης ‘’Θεματοφύλακες του Συντάγματος’’ για την υπόθεση της αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών ουσιών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31νος ατόμων, ενώ συνελήφθησαν 12. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για πλήθος αδικημάτων, μεταξύ αυτών: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί διακίνησης ουσιών και παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Στα χέρια των αρχών συμμορία που διέπραττε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης σε Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο, συνελήφθησαν δέκα άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη 5 μέλη της σπείρας. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 59 περιπτώσεις.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: … και Παναιτωλικός – Ιωνικός: …

Τελικά: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: 2 – 0 & ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος: 3 – 2

Και ο καιρός…

Για αύριο στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα