back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ε. Γιαμαρέλλου: Η τρίτη, ενισχυτική δόση εμβολισμού αυξάνει τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά 25 φορές

Διαβάστε επίσης

 

Αισιόδοξη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, ιδιαίτερα μετά και την τρίτη ενισχυτική δόση, εμφανίστηκε η καθηγήτρια Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από  Λοιμογόνους Παράγοντες, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στον Γιάννη Θεοδόση, ανέφερε ότι «με την τρίτη, ενισχυτική δόση τα εξουδετερωτικά αντισώματα αυξάνονται κατά 25 φορές, με αποτέλεσμα να καλύπτεται και η μετάλλαξη Όμικρον.
Αυτό που επιδιώκουμε είναι να μην δώσουμε την ευκαιρία σε αυτή τη νέα παραλλαγή να προσβάλλει και άλλους ανθρώπους».

Δεν απέκλεισε πάντως, το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση, εφόσον «είναι ακόμη άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα θα προσφέρει κάλυψη η τρίτη δόση».

Η κυρία Γιαμαρέλλου τόνισε ωστόσο ότι «εάν αποδειχθεί ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν προκαλεί μεγάλη νοσηρότητα, ούτε οδηγεί σε ανάγκη χορήγησης οξυγόνου ή εισαγωγής σε ΜΕΘ, αλλά απλώς έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη εξάπλωσης σε σύγκριση με την υπερισχύουσα μέχρι στιγμής Δέλτα, τότε θα την εξαλείψει για να εξελιχθεί αργά και σταδιακά σε ένα είδος γρίπης».

Και συμπλήρωσε πως η επιστημονική κοινότητα αναμένει με ανυπομονησία και συγκρατημένη αισιοδοξία, τα πρώτα αποτελέσματα από την ενδελεχή μελέτη 20 χιλιάδων περιπτώσεων νόσησης στη Νότια Αφρική.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα