back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Καρανίκας: Η περίοδος των εορτών, αποδίδει στην αγορά το 30% του ετήσιου τζίρου

Διαβάστε επίσης

 

Περιορισμένη παραμένει η κίνηση στην αγορά στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα με τον κόσμο να αρκείται, προς το παρόν, σε διερευνητικές βόλτες.

Οι έμποροι, ευελπιστούν στο δώρο των Χριστουγέννων και στη βελτίωση της ψυχολογίας των καταναλωτών, με δεδομένο ότι η περίοδος των εορτών, εισφέρει στην αγορά το 30% του ετήσιου τζίρου, όπως δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στον Γιάννη Θεοδόση ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ Γιώργο Καρανίκα, «παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν αντίκτυπο και στην ψυχολογία του καταναλωτικού κοινού, ο στολισμός της Αθήνας, αλλά και η έναρξη του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που θα παραμείνουν ανοικτά τις δύο επόμενες Κυριακές του Δεκεμβρίου, ελπίζουμε να βοηθήσουν να μπούμε σε εορταστικό ρυθμό και να ανατραπεί η έως τώρα εικόνα».
Πρόσθεσε πως «τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, το εμπόριο πήγε καλά λόγω της αύξησης του τουρισμού, ωστόσο στο επόμενο διάστημα έγιναν βήματα οπισθοδρόμησης», τα οποία  απέδωσε στην αναστροφή της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού από την επιβάρυνση των δεικτών της πανδημίας.

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και «η άνοδος του πληθωρισμού στο 4,8% από 3,1% τον Οκτώβριο, ως συνέπεια της εκτόξευσης των τιμών στην ενέργεια, είχε ως επακόλουθο τη διαμόρφωση κλίματος επιφυλακτικότητας στη συμπεριφορά των καταναλωτών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα