back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Λουκίδης: Πρόωρη ακόμη, η συζήτηση για τέταρτη δόση εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης

2021-12-12

Πρόωρη χαρακτήρισε τη συζήτηση για ενδεχόμενη τέταρτη δόση εμβολιασμού, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της τρίτης,  ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση θα πρέπει πρώτα να αποτυπωθεί κλινικά, η προστασία που προσφέρει η 3η, ενισχυτική, δόση, ιδιαίτερα σε περίπτωση που θα επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς. Προηγουμένως θα πρέπει να αποτυπωθεί κλινικά, η προστασία που προσφέρει η 3η, ενισχυτική, δόση, ειδικά σε περίπτωση που θα επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον. Το καλό που έχουμε να κάνουμε, σε αυτή τη φάση, είναι να ενισχύσουμε το πρόγραμμα της τρίτης δόσης, να δούμε πως θα αποτυπωθεί κλινικά η πανδημική εικόνα από τις μεταλλάξεις και στη συνέχεια να εξεταστεί αν χρειάζεται να γίνει κάτι περισσότερο.
Η έως τώρα περιορισμένη βάση δεδομένων από περιστατικά της μετάλλαξης Όμικρον, δεν επαρκεί προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι αυθαίρετο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν και ο καθηγητής εμφανίστηκε συγκρατημένος σε σχέση με την αποτελεσματικότητα επιπλέον περιορισμών στη διάρκεια των γιορτών, επέμεινε να ακολουθούνται με συνέπεια τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, με τήρηση αποστάσεων και άμεσο έλεγχο σε περίπτωση της παραμικρής υπόνοιας για μόλυνση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα