14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αλλάζουν «όψη» τα κτίρια της Αθήνας – Ξεκινά το επιδοτούμενο πρόγραμμα εξωτερικής ανακαίνισης ακινήτων

Διαβάστε επίσης

Με την φράση «Η Αθήνα θέλει βάψιμο γιατί έχει τα χρονάκια της» ο δήμος Αθηναίων ξεκινά το πρόγραμμα “Όψεις” το οποίο προβλέπει επιδοτούμενες εργασίες στις προσόψεις των ιδιωτικών κτιρίων που φτάνουν τις 6.000 ευρώ για τα απλά ακίνητα και τις 7.200 ευρώ για τα νεοκλασικά – διατηρητέα.

Το πρόγραμμα παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο από ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ανάπλασης Αθήνα ΑΕ» Χρόνης Ακριτίδης επισημαίνοντας ότι η όλη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έχει απλοποιηθεί αισθητα καθώς στην όλη προσπάθεια μετέχει και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που θα προσφέρει μηχανικούς μέσα από το μητρωο του, ενώ θα δέχεται και τις αιτήσεις πολιτών και επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα «Όψεις» έχει πολλά κοινά με το αντίστοιχο πρόγραμμα που είχε εφαρμοστεί κατά την διάρκεια προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και είχαν βαφτεί εκατοντάδες ακίνητα της πρωτεύουσας, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθως ο δήμος Αθηναίων θέλει να συμπέσει με το πρόγραμμα “Εξοικονομώ”.

Οι αιτήσεις που θα υποβαλλονται σε ειδική πλατφόρμα του ΤΕΕ θα προβλέπουν όλες τις εργασίες που επιδοτούνται από τις όψεις. Ο προϋπολογισμός του έργου σε πρώτη φάση θα ανέλθει στο ένα 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Ακριτίδης θα υπάρξει επιπλέον ενίσχυση με την υλοποίηση του ακόμη και από το ΕΣΠΑ. Για τις αιτήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με την προϋπόθεση όμως ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 5,5 μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση χάνεται η σειρά και την θέση λαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα αίτηση.

Τέλος να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Όψεις» αφορά αποκλειστικά ιδιωτικά ακίνητα αλλά και διατηρητέα – νεοκλασικά.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα