back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιταλία: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στις ΜΕΘ σε 8 περιφέρειες

Διαβάστε επίσης

Σε οκτώ περιφέρειες της Ιταλίας, σε σύνολο είκοσι, αυξήθηκαν χθες οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Στην βορειοανατολική περιφέρεια του Τρέντο στο 20% των θέσεων των ΜΕΘ θεραπεύονται ασθενείς με covid 19. Ακολουθούν οι ευρύτερες περιοχές της Ανκόνα, της Ρώμης και του Τορίνο.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των παιδιών 5 με 11 ετών, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει στην χώρα στις 16 Δεκεμβρίου.

«Δεν πρόκειται για θέμα που μπορεί να συζητείται και να λύνεται στα καφέ, στο διαδίκτυο ή στα τηλεοπτικά τοκ-σόου. Πρέπει να εμπιστευθούμε τους παιδίατρους και τις συμβουλές τους», τόνισε ο Σπεράντσα.

«Πρέπει να πιστέψουμε τους επιστήμονες που αφιέρωσαν ολόκληρη την ζωή τους στην προστασία της υγείας μας. Εγώ πρόκειται σίγουρα να εμβολιάσω τα παιδιά μου», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα το 88,8% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ενώ η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί στο 85% των πολιτών άνω των 12 ετών.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα