back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σουηδία: Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στη Βαλτική

Διαβάστε επίσης

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στη Βαλτική θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της πόλης Ιστάντ της Σουηδίας και του νησιού Μπόρχολμ της Δανίας, σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών.

Το πλοίο “Karin Hoej”, που είναι νηολογημένο στη Δανία, έχει αναποδογυρίσει και αγνοείται η τύχη των δύο μελών του πληρώματός του, επεσήμανε το Κέντρο Επιχειρησιακό Κέντρο της Δανίας και η Σουηδική Ναυτική Αρχή.

Το “Scot Carrier” είναι βρετανικό. Αυτό είναι ακόμη επιχειρησιακό και το πλήρωμά του είναι ασφαλές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε ένα ατύχημα, αλλά δεν γνωρίζω τις συνθήκες», δήλωσε ο Σόρεν Χοζ διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Rederiet Hoj, στην οποία ανήκει το Karin Hoej.

Το πλοίο δεν ήταν φορτωμένο και κατευθυνόταν από το Σοντερτάλιε της Σουηδίας προς το Νίκομπινγκ Φάλστερ της νότιας Δανίας με διμελές πλήρωμα, πρόσθεσε.

«Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», τόνισε.

Σύμφωνα με το δανέζικο Κέντρο, τα δύο πλοία έπλεαν προς την ίδια κατεύθυνση όταν συγκρούστηκαν, ενώ δεν ήταν σε θέση να πει αν μετέφεραν επικίνδυνο φορτίο.

Εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Δανίας δήλωσε ότι την ώρα που σημειώθηκε το ατύχημα, περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή υπήρχε ομίχλη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα σουηδικά χωρικά ύδατα και η Δανία συνδράμει τις σουηδικές αρχές στις επιχειρήσεις διάσωσης. Σωστικό πλοίο έχει αναχωρήσει από το νησί Μπόρνχολμ, ενώ οι δανέζικες αρχές έχουν επίσης στείλει ένα ελικόπτερο στο σημείο, ενώ και άλλα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή βοηθούν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το σουηδικό πρακτορείο TT, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του σουηδικού λιμενικού, μετέδωσε ότι ένα από τα πλοία έχει μήκος 90 μέτρα και το άλλο 55 μέτρα.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα