back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στα ύψη φέτος τα γλυκίσματα των Χριστουγέννων λόγω ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες

Διαβάστε επίσης

Φέτος βγήκαν από νωρίς οι κουραμπιέδεςκαι τα μελομακάρονα στα ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία της χώρας. Σε μία προσπάθεια να ανέβει ο τζίρος αλλά και να χαρεί ο κόσμος.

Οι τιμές στα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, παρουσιάζουν στις περισσότερες των περιπτώσεων αύξηση κατά 10% -15%, σε σύγκριση με την περσινή τιμή τους, λόγω της αύξησης στη ζάχαρη, το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς.

Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές μπορούν να τα βρουν, πλέον σε πιο τσουχτερές τιμές που κυμαίνονται, ανάλογα με το κατάστημα από 10 μέχρι και 16 ευρώ το κιλό, ανάλογα φυσικά με την ποιότητα των υλικών όπως το φρέσκο βούτυρο.

Ζαχαροπλάστες που κάνουν χειροποίητους κουραμπιέδες και μελομακάρονα, τόνισαν ότι « τα δύο γλυκίσματα αποτελούνται από δύο συστατικά, τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν σημειώσει ιδιαίτερη αύξηση, τη ζάχαρη και το βούτυρο, με 50% και 40% άνοδο στα κόστη, σε σχέση με το 2020. Εκτός από τις βασικές πρώτες ύλες, ακόμα και οι ξηροί καρποί έχουν αυξηθεί 120% σε σχέση με το 2020, γεγονός που παρέσυρε συνολικά και τις τιμές των γλυκισμάτων.

« Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν γίνει πολύ μικρές αυξήσεις, σε σχέση με αυτό που έχουμε υποστεί όλοι οι ζαχαροπλάστες το τελευταίο εξάμηνο σε σχέση με τις πρώτες ύλες», όπως τονίζουν άνθρωποι της αγοράς.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα