back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός θεωρεί λήξασα την πανδημία και παροδικό το κύμα ανατιμήσεων

Διαβάστε επίσης

«Η μάχη του προϋπολογισμού δεν αφορά μονάχα την οικονομία, αλλά είναι μία συνολική πολιτική αντιπαράθεση”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η αντιπαράθεση αυτή έρχεται σε μία φάση κορύφωσης αυτού που ο ίδιος ονομάζει «διπλή πανδημία»- από τη μία, όπως είπε, “την υγειονομική, που πάει κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο και από την άλλη με την «πανδημία» της ακρίβειας, η οποία ακόμα δεν έχει κορυφωθεί”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μάλιστα καμπάνια για το ζήτημα της ακρίβειας με κεντρικό σύνθημα “Κάν’ τους OFF”

O κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα “και κυρίως οι εξωφρενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και στην ενέργεια βγάζουν εκτός προϋπολογισμού νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οδηγούν σε ραγδαία μείωση εισοδήματος και αγοραστικής δύναμης”, ενώ υποστήριξε πως “δεν είναι υπερβολή ότι στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη ευημερούν οι αριθμοί αλλά υποφέρουν οι άνθρωποι”.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα βασικό στοιχείο στο οποίο πρέπει να επιμείνει το κόμμα του είναι το γεγονός ότι “η κυβέρνηση παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό, ο οποίος θεωρεί λήξασα τη πανδημία και παροδικό το κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας, έναν προϋπολογισμό δηλαδή εικονικής πραγματικότητας και εκτός τόπου και χρόνου”, όπως είπε.

” Η κριτική μας στην κυβέρνηση αφορά και στην πλασματική εικόνα που καλλιεργεί για τη χώρα και την πανδημία αλλά και στην άρνησή της να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές ομάδες λόγω της πανδημίας, εξαιτίας των δεσμεύσεών της στο μεσοπρόθεσμο”, πρόσθεσε.

Τέλος, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για περικοπή των δαπανών για την υγεία και απουσία δαπανών για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα