back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δίκη Ζακ: Χρησιμοποίησαν ηπιότερα μέσα λειτούργησαν επαγγελματικά, είπαν οι μάρτυρες αστυνομικοί

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση ότι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί λειτούργησαν επαγγελματικά και μάλιστα, με τη χρήση ηπιότερων μέσων κατά του Ζακ Κωστόπουλου, εξέφρασαν μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι εξετάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, ενώ σε λίγη ώρα ξεκινά η εξέταση αυτοπτών μαρτύρων.

«Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δεν μπορεί τέσσερις αστυνομικοί να παλεύουν πάνω από τον άνθρωπο και να μην μπορούν… λογικά ασκούσε δύναμη, σθεναρή αντίσταση», κατέθεσε ένας από τους μάρτυρες αστυνομικούς.

Πολ. αγωγή: Δεν πρέπει οι αστυνομικοί να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους με αυτά που βλέπουν;

Μάρτυρας: Πάντα ναι. Όμως εδώ στο βίντεο φαίνεται ότι είχαμε να κάνουμε με επικίνδυνο κακοποιό. Γιατί κρατούσε μαχαίρι, ήταν σε αμόκ και δεν ήξερε τι έκανε. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ηπιότερα μέσα…

Πολ. αγωγή: Δηλαδή έπρεπε να τον πυροβολήσουν;

Μάρτυρας: Όχι, αναφέρομαι στην αστυνομική ράβδο.

Πολ. Αγωγή: Παραδόθηκε στο διασώστη του ΕΚΑΒ με μηδενικές ζωτικές λειτουργίες; Τι αντίσταση έχει ένας άνθρωπος που πεθαίνει;

Μάρτυρας: Στο βίντεο φαίνεται ότι αντιστέκεται σθεναρά. Οι αστυνομικοί είναι καλά εκπαιδευμένοι και αν είχαν να κάνουν με έναν άνθρωπο ημιθανή θα μπορούσαν να του φέρουν τα χέρια πίσω να τον χειροπεδήσουν.

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας ζητήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης η απομάκρυνση δημοσιογράφου από την αίθουσα, με το σκεπτικό ότι χρησιμοποίησε «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά παραγόντων της δίκης».

Ο δικηγόρος υποστήριξε ουσιαστικά ότι συγκεκριμένος δημοσιογράφος τον οποίο και κατονόμασε δεν μετέφερε όσα έλαβαν χώρα μέσα στην αίθουσα και για αυτό θα πρέπει να …απομακρυνθεί από τη δικαστική αίθουσα.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος: «Πρέπει να υπάρχουν δημοσιογράφοι στο χώρο. Τα εγκλήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι κατ’ έγκληση διωκόμενα. Ευχή και παράκληση να σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο των δικηγόρων, το θεσμό της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας». Ακολούθως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα με την επισήμανση της πρόεδρου του δικαστηρίου: «Ευχόμεθα να μην παραβιάζονται τα όρια για να γίνει η δίκη ομαλά, και να μην διακόπτουμε τη δίκη με αιτήματα».

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα