back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Μεταξύ χρεοκοπίας και νομοσχεδίου κοινωνικών δαπανών οι Δημοκρατικοί

Διαβάστε επίσης

Ο Τσακ Σούμερ κλήθηκε να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μιας πιθανής διακοπής λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μιας χρεοκοπίας, ενώ τώρα θα πρέπει να καθορίσει την πορεία ψήφισης ενός από τα μεγαλύτερα νομοσχέδια δαπανών που έχουν ψηφιστεί ποτέ στις ΗΠΑ, σχολιάζει το POLITICO.

Καθώς, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία ελέγχει τη λίστα με τα νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν από το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, στρέφει την προσοχή του στην άμεση προτεραιότητα της ψήφισης του νομοσχεδίου των κοινωνικών δαπανών, οικονομικού ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, πριν από τις διακοπές της φετινής εορταστικής περιόδου για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά εμπόδια στο δρόμο του: οι ανησυχίες του γερουσιαστή Τζο Μάντσιν για την αυξητική πορεία του πληθωρισμού, αλλά και η ανάγκη για πλήρη ενότητα στο Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ ελάχιστες ημέρες έχουν απομείνει προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του για την ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η τελική συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Παρόλα αυτά, οι Δημοκρατικοί δηλώνουν ότι ο Σούμερ πιέζει για τη δρομολόγηση εξελίξεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας κοινοβουλευτικής προώθησης του νομοσχεδίου για το κλίμα και την κοινωνική πολιτική, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το Σαββατοκύριακο, πριν οι γερουσιαστές εξορμήσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες σε παναμερικανικό επίπεδο, ο Σούμερ, είχε συναντήσεις με τον Μάντσιν, με τη γερουσιαστή Κίρστεν Σίνεμα, αλλά και με μία ομάδα γερουσιαστών που εργάζονται για να ολοκληρώσουν τις πολύπλοκες φορολογικές προβλέψεις του αναφερόμενου νομοσχεδίου.

Περιγράφοντας τη διαπραγματευτική δράση του Σούμερ, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ εκτίμησε: «Πλησιάζουμε σε ένα καθοριστικό στάδιο. Αυτό είναι συνήθως καλό σημάδι». «Είναι δύσκολο» παρατήρησε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζον Τέστερ, σχετικά με τη δράση του Σούμερ.

Ο Τέστερ, δήλωσε ότι το άγχος του ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία «εξαρτάται πραγματικά ανάλογα από την ημέρα. Ο ίδιος, (ο Σούμερ) βρίσκεται υπό πίεση. Μπορείς να το καταλάβεις από τη φωνή του. Άλλες ημέρες είναι καλά. Νομίζω ότι ήταν μια καλή εβδομάδα για τον ίδιο» εκτίμησε ο Τέστερ για τον Σούμερ.

Πηγή: POLITICO

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα