back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βαρβιτσιώτης: Κυρώσεις σε οποιονδήποτε θέλει να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες

Διαβάστε επίσης

«Θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο σταθερών κυρώσεων απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να αποσταθεροποιήσει είτε την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε χώρες-μέλη», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (16/12), επανέφερε τη σχετική πρόταση της Ελλάδας για ένα «συνολικό πλαίσιο κυρώσεων απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται τη συνοχή της ΕΕ αλλά και εκμεταλλεύεται την ανθρωπιά μας» – όπως είπε – «για να μην ξαναδούμε τα φαινόμενα στον Έβρο, για να μην είμαστε εκτεθειμένοι απέναντι στις απειλές τύπου Λουκασένκο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης και των εξελίξεων στην Ουκρανία, η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία – όπως οι Πρόεδροι Μπάιντεν και Πούτιν έχουν τακτικές πλέον επικοινωνίες -, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητες εξελίξεις.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα