back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Α. Τσελίκας: Επιστροφή για την Κρητικοπούλα του Σαμάρα, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο, 105 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση

Διαβάστε επίσης

2021-12-15

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο από το παρατεταμένο πανδημικό κλίμα, ο Δήμος Αθηναίων «απαντά» με μουσική, θέατρο, χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλους και με απαραίτητη τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, θα πλημμυρίσει στις γιορτές με τις μουσικές σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Έργα τους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΟΠΑΝΔΑ, θα παρουσιάσουν η Συμφωνική Ορχήστρα, η χορωδία και η Big Band του δήμου Αθηναίων, αλλά και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής υπό τη μουσική διεύθυνση γνωστών αρχιμουσικών, με τη συμμετοχή δημοφιλών σολίστ.

Ο Αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, έδωσε μια γεύση από τον προγραμματισμό του δήμου Αθηναίων, ο οποίος σχεδιάστηκε με τη σκέψη να δώσει φως στην έξοδο του 2021 γεμίζοντας με χαμόγελα και ωραίες εικόνες τις καρδιές μικρών και μεγάλων. «Θέλουμε μέσα από τη μουσική να ζωντανέψει η πόλη για να διώξουμε τον covid όσο γρηγορότερα γίνεται ώστε ξαναέρθουν τα χαμόγελα και η καλή διάθεση στη ζωή μας».

Σημείο αναφοράς, η αναβίωση της κωμικής οπερέτας με την «Κρητικοπούλα», κύκνειο άσμα  του Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Σαμάρα.  Η ιστορική παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει ξανά  στη πόλη και στο ανακαινισμένο Δημοτικό Μουσικό της Θέατρο. Επιστρέφει 105 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση, στο Ολύμπια  Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, στις 18 Δεκεμβρίου και για έξι παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική διεύθυνση του πολυπληθούς  καστ καταξιωμένων και νέων σολίστ της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων από το Ανδρέα Τσελίκα.                                                                                                Ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές του έργου, που άφησαν εποχή στο θρυλικό ανέβασμα της παράστασης προ δεκαετίας, έρχονται και πάλι στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τους ίδιους ρόλους, ενώ, ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία σε νέους λυρικούς τραγουδιστές, να δοκιμαστούν σε ένα έργο υψηλών τεχνικών, εκφραστικών και σκηνικών απαιτήσεων.

«Είναι μεγάλη χαρά να δίνουμε ζωή στο κέντρο της Αθήνας και να αναβιώνουμε το σπάνιο είδος της κωμικής οπερέτας, με τη συμβολή ενός εξαίρετου καστ νέων και γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μελωδίες, να απολαύσουν μια ενδιαφέρουσα πλοκή, με ίντριγκες, έρωτες, μεταμφιέσεις και αστεία. Είναι ό,τι πιο όμορφο για αυτές τις γιορτινές μέρες» συμπλήρωσε ο Αρχιμουσικός κ. Τσελίκας.

Και απ το ημερολόγιο των προτάσεων και των μελωδικών ραντεβού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με την αιγίδα του του ΟΠΑΝΔΑ δεν θα μπορούσε να λείπει το καθιερωμένο gala της Πρωτοχρονιάς με αγαπημένες μελωδίες από όλο τον κόσμο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα